Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Paťov recept na šťavnaté žĺtkové rezy: Budete sa zalizovať
Paťov recept na šťavnaté žĺtkové rezy: Budete sa zalizovať

Paťov recept na šťavnaté žĺtkové rezy: Budete sa zalizovať

 Vyskúšajte si jednoduchý recept od Patrika Kolára, ktorý zvládne aj začiatočník.

Ak hľadáte recept na chutný a rýchly koláč, inšpirovať sa môžete šťavnatými žĺtkovými rezmi od Paťa. "Túto klasiku si musíte na Vianoce upiecť, budete sa zalizovať až za ušami," uvádza vo svojom príspevku.

Patrik na svojom Instagrame uverejnil video s návodom, ako na to. Video vás inšpiruje a zároveň pobaví humorom, ktorý je pre Paťa typický. Tretia séria Pečie celé Slovensko bola aj vďaka Patrikovi plná nezabudnuteľných momentov, ktorými si získal mnohých divákov.

"Život je taký, ako veterník. Oblížeš a už neni," znie jedna z jeho známych hlášok. Rovnako rýchlo zmizne aj plech plný dobrých žĺtkových rezov. Vyskúšajte a uvidíte.

patrk_rezy.png

foto: Instagram /pa3kove_dobroty/

Potrebujete

  • 250g maslo
  • 250g práškový cukor
  • 180g orechy
  • 180g hrubá múka
  • 6 vajíčok
  • 300g práškový cukor

Postup

Zmäknuté maslo a cukor vymiešame spolu do hladkej hmoty. Pridám mleté orechy, hrubú múku a vymiesime.

Ale pozor, neochutnávať, je to nebezpečne dobré! „Musím vám povedať, že volám žandáre, aké to je dobré,“ hodnotí Patrik.

Šesť vajec rozdelíme na bielka a žĺtka. Do bielok pridám štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh.

Sneh pridáme do pripraveného maslového cesta a jemne miešame. Vznikne nám vláčne cesto, ktoré vylejeme na plech. Pečieme 20 minút pri 175 stupňoch.

Po vytiahnutí z rúry dáme vychladnúť.

Žĺtka s práškovým cukrom vyšľahám. Zmes rozvnomerne rozotrieme na upečené cesto.  „Pozor, aby to nebolo horúce, lebo z toho budete mať praženicu a nie žĺtkové rezy,“ vtipne komentuje Patrik.

Na záver ozdobíme celými orechmi. Koláč je pripravený na servírovanie.

25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia