Úvod Novinky Pečie celé Slovensko

Kniha Pečie celé Slovensko 3 je na svete. Pozrite, akým spôsobom bola uvedená do života

Slávnostne ju predstavili zástupca generálneho riaditeľa STVR Igor Slanina a víťazka tretej série Tímea Strnálová.

Kniha Pečie celé Slovensko 3 je na svete. Pozrite, akým spôsobom bola uvedená do života

V piatok 8. novembra bola na knižnom veľtrhu Bibliotéka do života slávnostne uvedená pekárska kniha Pečie celé Slovensko 3 z Vydavateľstva Slovenskej televízie a rozhlasu.

Cukrovými ozdobami ju medzi čitateľov vyprevadili zástupca generálneho riaditeľa STVR Igor Slanina a víťazka 3. série šou Tímea Strnálová za prítomnosti porotkýň Jozefíny Zaukolcovej a Petry Tóthovej a pekárov z tretej série.

krst-knihy-pecie-cele-slovensko-3

Práve výber ich najlepších a najzaujímavejších receptov s detailným návodom na pečenie napĺňa stránky knižnej novinky.

„Som rád, že sa STVR podarilo z krásnej tradície, ktorou bezpochyby pečenie je, urobiť doslova fenomén. Záujem divákov o šou Pečie celé Slovensko je obrovský a teším sa, že vďaka Vydavateľstvu Slovenskej televízie a rozhlasu môžeme pekárske inšpirácie priniesť medzi ľudí nielen prostredníctvom televíznych obrazoviek, rozhlasového vysielania a online priestoru, ale aj v tlačenej podobe,“ povedal zástupca generálneho riaditeľa STVR Igor Slanina.

„Verím, že aj tretia kniha zopakuje úspech jej predchodkýň a poteší množstvo fanúšikov pečenia v predvianočnom období,“ dodal.

krst-knihy-pecie-cele-slovensko

"Vydať vlastnú knihu je asi malým snom každého pekára. Nám všetkým z tretej série sa tento sen tak trochu splnil práve vďaka knihe Pečie celé Slovensko 3, v ktorej ľudia nájdu naše recepty zo súťaže," povedala nadšená víťazka tretej série a krstná mama Tímea Strnálová.

„Som poctená, že práve ja som mohla uviesť túto knihu do života a prajem si, aby urobila radosť čo najväčšiemu počtu fanúšikov pečenia, ktorí v nej nájdu množstvo sladkých aj slaných inšpirácií,“ popriala knihe.

Knižná novinka prináša pekárske inšpirácie na pavlovky, brownies, talianske cannoli, či britské trifle. Vďaka výnimočným receptom si môžete upiecť rôzne torty, bublaniny a jesenné koláče či pripraviť frgál alebo koláč, ktorý prežije aj cestovanie.

Aký má vzťah k pečeniu zástupca riaditeľa STVR Igor Slanina? „Môj vzťah k pečeniu je kladný, podporujem každého, kto mi niečo dobré upečie. Ochutnávanie je to, v čom sa našiel, horšie je, že niekedy ochutnáte viac, ako by bolo treba,“ zasmial sa.

„S novou knihou Pečie celé Slovensko vám toto môže hroziť, pretože v nej nájdete množstvo famóznych receptov, až nebudete vedieť čo skôr napiecť, čo strana v knihe - to úžasná dobrota.“

A ako to vyzerá uňho v kuchyni? Pustil by sa do pečenia aj sám? „Ja osobne nepečiem, ale o to radšej ochutnávam. Do prípravy dezertov by som sa radšej ani nepúšťal, zostávam verný tomu, čomu rozumiem,“ dodal.

25 50 75 90