Výhodou lievancov je to, že si môžete prispôsobiť vlastným predstavám a preferenciám. Môžete staviť na klasické kysnuté cesto, ale vyskúšať aj jednoduchšie alternatívy. Prispôsobia sa aj tým, ktorí trpia intoleranciami alebo si potrpia na fit recepty.
Inšpirujte sa receptmi na nekysnuté lievance podľa Pečie celé Slovensko. Vybrali sme pre vás niekoľko nápadov od finalistov.
Usmievavé lievance
Pali pripravil tieto veselé lievance pre svoju krstnú dcéru Sofiu. Cesto z kefíru s jednoduchým smotanovým krémom a banánmi tvorí lahodnú kombináciu chutí. Nenechajte sa odradiť o niečo dlhším zoznamom ingrediencií, ich príprava je prekvapivo jednoduchá. Kliknite na recept na usmievavé lievance.
Mandarínkový lev
Tonka stavila na chuť mandarínok a kokosu. Jej cesto z kokosového mlieka, ovsených vločiek a vanilkového extraktu je nielen chutné, ale aj výživné. Spojte lievance sladkým krémom z mascarpone a gréckeho jogurtu. Ich prípravu zvládne bez problémov aj menej zdatný pekár. Príprava je jednoduchá a výsledok stojí za to. Kliknite na recept na lievancového leva.
Škoricovo-jablková kytica
Predvianočné obdobie si žiada chuť jabĺk a škorice, a presne také sú aj lievance od Evky. Jablkovo-škoricové cesto a osviežujúci citrónový krém vám spraví deň. Na ich prípravu nepotrebujete dlhý zoznam surovín a výsledok poteší celú rodinu. Kliknite na recept na lievancovú kyticu od Evky.
Lievance z dračieho ovocia
A čo tak niečo originálnejšie? Martina, pekárka týždňa, priniesla recept na ružové lievance. Do cesta pridala lyofilizované dračie ovocie, ktoré im dodalo nielen nádhernú farbu, ale aj jedinečnú chuť. K nim pripravila jednoduchý krém z mascarpone a vanilky. Dokonalé raňajky sú na stole! Kliknite na recept na lievancovú vežu Hello Kitty.
Sledujte ďalšie zaujímavé recepty a inšpirácie na webe Pečie celé Slovensko. Nenechajte si ujsť deviatu epizódu v nedeľu večer o 20:30 na Jednotke.