Úvod Novinky Šport
Juraj Slafkovský prepisoval históriu olympiády. Valábik mu adresoval cennú radu
Juraj Slafkovský prepisoval históriu olympiády. Valábik mu adresoval cennú radu

Juraj Slafkovský prepisoval históriu olympiády. Valábik mu adresoval cennú radu

Slovensko vkladá do mladého hokejistu veľké očakávania.

Hoci má Juraj Slafkovský len 17 rokov, svoj talent preukazuje na najvyššej úrovni už takmer rok.

Potom ako skóroval pri premiére medzi mužmi proti Lotyšsku v apríli minulého roka, sa mu podarilo niečo podobné teraz na zimnej olympiáde v Pekingu.

Na svoj druhý, resp. tretí gól však čakal v reprezentačnom áčku takmer desať mesiacov.

„Ťažko povedať, či som si ho šetril. Do každého zápasu idem s tým, že chcem pomôcť tímu. Či už gólom, alebo hocičím iným. Teraz to padlo, za čo som veľmi rád,“ vravel v rozhovore pre RTVS.

Slafkovský je pracovitý aj na tréningu

Juraj Slafkovský dostáva gratulácie ku gólu na ZOH v Pekingu.

Talentovaný mladík zároveň svojim gólom prepisoval olympijskú históriu hokejových turnajov. Stal sa totiž najmladším strelcom na ZOH od roku 1984.

Gól v zápase proti Fínsku vsietil vo veku 17 rokov, 10 mesiacov a 11 dní.

Olympijský turnaj mal mladšieho strelca naposledy v roku 1984 v Sarajeve, keď skóroval útočník USA Ed Olczyk.

V úvodnom súboji naši pod piatimi kruhmi napokon podľahli Fínsku 2:6 a práve Slafkovský bol jediný strelec nášho tímu. V útoku nastupoval spolu Milošom Romanom a Pavlom Regendom. Všetci traja ukázali aktivitu a príkladný prístup k zápasu.

„Oni tak pracujú aj na tréningu. Hrajú jednoduchý a rýchly hokej, že sa dokážu udržať na puku a všetko hádžu na bránku.“

„Majú výborný forčeking, kde používajú skvele svoje hokejky. Hrali naozaj veľmi dobre,“ pochválil výkony štvrtého útoku po zápase asistent hlavného trénera Andrej Podkonický.

Valábik hodnotil Slovákov

Slovenskí hokejisti po prehre s Fínskom na ZOH v Pekingu 2022.

Progres mladého útočníka Slovenska pozorne sleduje aj Boris Valábik, ktorý mu nadiaľku odkázal jednu dôležitú vec.

„Takéto góly bude meusieť dávať celú svoju kariéru. Využívať svoju obrovitánsku postavu pred súperovou bránkou a jednoducho vyhrať osobný súboj,“ povedal počas prvej prestávky expert RTVS.

Napriek pozitívnemu hodnoteniu mladého jednotlivca, videl expert RTVS nedostatky najmä pri výkonoch našej prvej formácie v zložené Jurčo – Hrivík – Cehlárik.

„Áno, očakávame od nej viac. Klamali by sme si všetci, pokiaľ by sme hovorili niečo iné. Práve elitná formácia má dávať tie góly,“ vravel v záverečnom hodnotení spolukomentátor RTVS.

„Spomeniem ale opäť Juraja Slafkovského. On sa totiž dostával práve do tých pozícií, do ktorých sa chcú dostávať všetci hráči, keď chcú dať góly,“ dodal na záver Boris Valábik.

Hokej s RTVS aj ONLINE

Ďalší zápas hrajú naši hokeijsti v piatok proti Švédsku. Duel budeme opäť vysielať na stanici :ŠPORT a pozerať zápas budete môcť aj ONLINE, ako aj prostredníctvom našej mobilnej aplikácie.

Fandiť našim hokejistom môžu s RTVS aj fanúšikovia v zahraničí. Stačí, keď si naladia program Rádia Slovensko, ktorý pokrýva všetky vystúpenia reprezentácie SR naživo.

Všetky podstatné informácie z olympiády i zákulisia hokejovej reprezentácie ponúkame aj v našich spravodajských reláciách Góly-body-sekundy či Športžurnál. Zaujímavosti a výsledky z olympiády nájdete na našej podstránke Zimná olympiáda 2022.

25 50 75 90

Galéria

Branislav Kondrád počas zápasu Slovensko - Fínsko. Adrián Holešinský počas zápasu Slovensko - Fínsko. Slováci sa tešia z gólu proti Fínsku. Radosť slovenských hokejstov z gólu na ZOH v Pekingu. Marek Hrivík (vpravo) v zápase Slovensko - Fínsko. Juraj Slafkovský počas zápasu Slovensko - Fínsko na ZOH v Pekingu.
Foto: TASR/AP

Živé vysielanie ??:??

Televízia