Úvod Novinky Šport
Do Jágra v aute vrazila električka: Myslel som, že je to môj koniec
Do Jágra v aute vrazila električka: Myslel som, že je to môj koniec

Do Jágra v aute vrazila električka: Myslel som, že je to môj koniec

Jaromír Jágr zverejnil na Instagrame po nehode s električkou fotografiu svojho auta.

Hrajúca hokejová legenda Jaromír Jágr v stredu v Prahe havaroval. Päťdesiatročný útočník a zároveň majiteľ hokejového klubu z Kladna sa zrazil s električkou.

Stalo sa tak v blízkosti nemocnice Motol. Jágr šoféroval elektromobil s logom Rytierov Kladno.

„Chcel by som vám len krátko povedať, čo sa dnes stalo, keď som bol súčasťou dopravnej nehody,“ napísal Jágr na svoje sociálne siete.

„Bola to moja chyba. Na Plzenskej som sa snažil prejsť z jedného smeru do druhého. Kontroloval som si druhú stranu a vo vhodnej chvíli som do nej vošiel. Bola ale veľká premávka a nestihol som zareagovať na električku, ktorá išla veľkou rýchlosťou v rovnakom smere ako ja. Všimol som si ju pol metra predo mnou, na poslednú chvíľu,“ napísal. 

V opise udalosti pokračoval už dramaticky: „Myslel som si, že je to môj koniec. Vždy som veril, že vyššia moc má nado mnou ochrannú ruku a dnes som sa o tom znova presvedčil. Vďaka Bohu! A tiež ma vlastne zachránila moja KIA, z ktorej som aj napriek tomu, ako to hrozivo vyzeralo, vyviazol bez zranení. Čo je ale najdôležitejšie, cestujúcim v električke sa nič nestalo.“

Jágr poďakoval za pomoc tým, ktorí na mieste zasahovali. Podľa pražskej polície dychová skúška u hokejistu bola negatívna. Dopravu Jágrova nehoda ochromila asi na štvrť hodiny.

RTVS online:


V historickej tabuľke produktivity sa dostal na 2. miesto za Wayne Gretzkeho. Počas kariéry NHL dal najviac víťazných gólov – až 121 a je jediným hráčom histórie, ktorý hral finále Staney Cupu ako tínedžer a aj ako hráč nad 40 rokov. Má zlato z dvoch majstrovstiev sveta v hokeji a z olympijských hier v japonskom Nagane v roku 1998.

Od roku 2011 je Jágr väčšinovým majiteľom klubu Rytieri Kladno. Iba pár hodín pred nehodou vyhlásil, že by si chcel v nasledujúcej sezóne zahrať so svojím klubom play off.

25 50 75 90
FOTO: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia