Úvod Novinky Šport
Ronaldo, Kane, Beckham. Slávni futbalisti reagujú na smrť kráľovnej Alžbety II.
Ronaldo, Kane, Beckham. Slávni futbalisti reagujú na smrť kráľovnej Alžbety II.

Ronaldo, Kane, Beckham. Slávni futbalisti reagujú na smrť kráľovnej Alžbety II.

Futbalové tímy anglickej Premier League na počesť zosnulej panovníčky odeli logá do čiernej. Aké odkazy posielajú svojej kráľovnej?

Smrť kráľovnej Alžbety II. zasiahla hlboko aj športový svet. Prerušili sa cyklistické preteky Okolo Británie a vedenie anglickej Premier League sa rozhodlo zrušiť zápasy 7. kola, ktoré sa mali konať cez víkend.

Na smrť milovanej panovníčky, ktorá bola aj fanúšičkou futbalu (údajne jej bol sympatický tím Arsenal FC), reagoval anglický futbalový tím, vedenie Premier League aj samotní slávni futbalisti.

Čierne logá, slová sústrasti

Celá Veľká Británia sa od štvrtka 8. septembra, keď kráľovná Alžbeta II. zomrela vo veku 96 rokov, odela do čiernej farby.

Výnimkou nie sú ani futbalové tímy. Arsenal FC, Chelsea FC, Liverpool FC, Manchester United, Tottenham Hotspur a ďalšie smútia a takého odkazy posielajú najdlhšie vládnucej britskej panovníčke v dejinách.

Arsenal FC

Chelsea FC

"Chceli by sme vyjadriť sústrasť kráľovskej rodine a všetkým, ktorých sa táto veľmi smutná správa dotkla," znie oficiálny odkaz londýnskeho klubu Chelsea FC.

Totenham Hotspur FC

Liverpool FC

Manchester United

Národný futbalový tím

"Jej Veličenstvo kráľovná bude navždy spojená s niektorými z našich najpamätnejších momentov – vrátane odovzdávania trofeje našim víťazom Svetového pohára FIFA v roku 1966. Vyjadrujeme hlbokú sústrasť nášmu prezidentovi, Jeho výsosti vojvodovi z Cambridge a zvyšku kráľovskej rodiny."

Premier League

"Naše myšlienky a sústrasť patrí kráľovskej rodine a všetkým na celom svete, ktorí smútia nad stratou Jej Veličenstva."

Slová sústrasti nepísali aj slávni futbalisti.

Ronaldo

"Vzdávam úctu jej pamiatke a smútim za touto nenahraditeľnou stratou s krajinou, ktorú som sa naučil nazývať domovom. Moje myšlienky a modlitby sú s kráľovskou rodinou," napísal aktuálne hráč Manchester United, ktorý vo Veľkej Británii žije už ôsmu sezónu.

Harry Kane

"Myslím na kráľovskú rodinu v týchto zložitých časoch. Kráľovná bola úžasnou inšpiráciou a zapamätáme si ju vďaka jej neskutočnej službe našej krajine. Odpočívajte v pokoji, Vaše veličenstvo," nechala odkaz hviezda londýnskeho klubu Totenham Hotspur Harry Kane.

Harry Kane a jeho odkaz kráľovnej Alžbete II..jpg

David Beckham


"To, ako veľmi sa dnes všetci cítime zničení, ukazuje, čo znamenala pre ľudí v tejto krajine a na celom svete. Ako veľmi nás inšpirovala svojím vedením. Ako nás utešovala v ťažkých časoch. Až do svojich posledných dní slúžila svojej krajine dôstojne a milo," vyjadril sústrasť bývalý excelentný hráč anglického národného tímu David Beckham.

25 50 75 90
Zdroj: Instagram

Živé vysielanie ??:??

Televízia