Úvod Novinky Tipy z programu
Na obrazovky RTVS sa vracia futbal
Na obrazovky RTVS sa vracia futbal

Na obrazovky RTVS sa vracia futbal

Sériu priamych prenosov na Dvojke odštartujú tí istí aktéri, ktorí ju ukončili pred koronou.

Najvyššia slovenská futbalová súťaž Fortuna liga začína cez víkend prvým kolom skrátenej päťkolovej nadstavby. A Rozhlas a televízia Slovenska ponúkne na Dvojke priame prenosy v sobotu a aj v nedeľu.

Zatiaľ posledný priamy prenos z Fortuna ligy odvysielal RTVS v sobotu 7. marca. Obstarali ho Slovan Bratislava a Ružomberok a rovnakí súperi sa stretnú aj v sobotu 13. júna o 18.00 na Tehelnom poli v priamom prenose na Dvojke. V rovnaký čas v nedeľu vysielame súboj zo Žiliny, kde na štadióne Pod Dubňom privíta domáci MŠK aktuálne štvrtý tím tabuľky Spartak Trnava.

futbal, zápas, fortuna liga

Súboj Slovana Bratislava a Ružomberka v rámci 22. kola Fortuna ligy zo 7. marca 2020. Foto: TASR

Sobotňajší duel komentuje Andrej Zvolenský spolu s Martinom Mikuličom. V štúdiu moderátor Ľuboš Hlavena privíta Petra Ďuriša. V nedeľu taktovku za mikrofónom preberú Peter Zagiba s Adamom Žilákom a v štúdiu budú moderátorka Oľga Hamadejová a Stanislav Angelovič.

Zápasov Fortuna ligy sa na obrazovkách RTVS objaví viac, ako bolo pôvodne naplánované pred vypuknutím pandémie nového koronavírusu. „Sme veľmi radi, že môžeme vyjsť v ústrety fanúšikom, ktorým chýbal živý televízny šport. V reštartovanej časti Fortuna ligy navyšujeme počet priamych prenosov a z každého kola odvysielame dva zápasy, jeden v sobotu a druhý v nedeľu. Taktiež prinesieme nielen finálový duel o Slovenský pohár-Slovnaft Cup, ale aj kompletný semifinálový program, teda prvé zápasy a odvety,“ priblížil vedúci odboru priamych športových prenosov Pavol Gašpar.

Diváci RTVS v júni uvidia šesť ligových futbalových priamych prenosov:
13. 6. o 17:45 Slovan Bratislava – MFK Ružomberok
14. 6. o 17:45 MŠK Žilina – Spartak Trnava
20. 6. o 17:45 MŠK Žilina – Slovan Bratislava
21. 6. o 17:45 MFK Zemplín Michalovce – MFK Ružomberok  
27. 6. o 17:45 MFK Zemplín Michalovce – Spartak Trnava
28. 6. o 17:45 MFK Ružomberok – MŠK Žilina

Jendotlivé športové odvetvia sú po koronakríze v neľahkej situácii. Pozrite si v našom archíve Štúdio šport špeciál. Po futbale a hokeji dostala priestor kanoistika.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia