Úvod Novinky Tipy z programu

V hre ostali dvaja Slováci. Na obrazovky RTVS sa vracia európsky futbal

Seriál štyroch priamych prenosov odštartujeme už v stredu 5. augusta od 20:45.

V hre ostali dvaja Slováci. Na obrazovky RTVS sa vracia európsky futbal

Sezóna 2019/2020 v dvoch najprestížnejších európskych futbalových súťažiach sa dohrá pre pandémiu koronavírusu v neštandardnom režime a s RTVS môžete byť pri vyvrcholení Európskej ligy (EL). Naposledy sme v rámci EL vysielali 12. decembra minulého roka súboj Slovana Bratislava s Bragou. Po takmer ôsmich mesiacoch futbalového pôstu sa tak môžete opäť tešiť na zápolenia kvalitných európskych tímov.

Seriál štyroch priamych prenosov odštartujeme už v stredu 5. augusta od 20:45 na Dvojke, keď sa na neutrálnej pôde pred prázdnymi tribúnami v nemeckom Gelsenkirchene v súboji o všetko (hrá sa na jeden zápas) stretne v osemfinále Inter Miláno aj s našim obrancom Milanom Škriniarom so španielskym celkom z Getafe. V hre o druhú najprestížnejšiu eurňopsku klubovú trofej je aj Martin Škrtel vo farbách tureckého Basaksehiru. Na jeden duel sa odohrá aj osemfinále medzi Sevillou a AS Rím.

škrtel Martin Škrtel a Michael Santos z Kodane počas prvého zápasu osemfinále Európskej ligy.

Zvyšných šesť dvojíc stihlo odohrať prvé zápasy osemfinále ešte pred vypuknutím pandémie a odvety usporiadajú domáce tímy na svojich štadiónoch rovnako bez prítomntosti divákov: Manchester United - LASK Linz (prvý zápas 5:0), FC Bazilej - Eintracht Frankfurt (3:0), FC Kodaň - Basaksehir Istanbul (0:1), Šachtar Doneck - VfL Wolfsburg (2:1), Bayer Leverkusen - Glagow Rangers (3:1), Wolverhampton Wanderers - Olympiakos Pireus (1:1).

Samotný záver Európskej ligy od štvrťfinále až po finále sa dohrá v štyroch nemeckých mestách - okrem Gelsenkirchenu v Kolíne nad Rýnom, Duisburgu a Düsseldorfe. RTVS prinesie priame prenosy z vybraného štvrťfinálového a semifinálového zápasu a samozrejme z finále, ktoré je na programe 21. augusta v Kolíne.

(foto: TASR/AP, info: RTVS, TASR) 25 50 75 90