Úvod Novinky Tipy z programu

Zlatá zem: Dokument ako dôkaz, že Slovákom nechýba odvaha

Lebo príroda je pre nás cennejšia ako biznis.

Zlatá zem: Dokument ako dôkaz, že Slovákom nechýba odvaha

RTVS vás v dokumente Zlatá zem zavedie na východ Slovenska, kde sa obyčajní ľudia vzopreli veľkej nadnárodnej spoločnosti. Zvíťazila túžba žiť v zdravom prostredí. Biznis musel ísť bokom. Spočiatku sa to zdalo takmer nemožné, ale podarilo sa.

Ukážeme vám zabudnutý kraj, v ktorom si ľudia už zvykli na svoju samotu aj na nezáujem zvyšku sveta. Situácia nie je v každej rodine ideálna. Rozvíja sa tu alkoholizmus, pravidelne sa objavujú krádeže, korupcia aj pašeráctvo. Mnohí ľudia už ani neveria, že bude lepšie.

Veľký biznis v malom svete

V roku 2015 sa na pozemkoch dedinčanov objavujú ťažké mechanizmy. Na ich územie prichádzajú cudzí ľudia, nad hlavami lietajú lietadlá, zem sa im pod nohami chveje ako ešte nikdy predtým. Nikto netuší, čo sa deje. Dedinčania sú vystrašení. Do ich malého sveta dorazila veľká ropná spoločnosť.

Pozrite si dokument o tom, čo sa stane, keď sa spoja obyčajní, ale mimoriadne odvážni ľudia. Občania, pre ktorých je príroda a zdravé životné prostredie cennejšie ako vízia majetnejšieho života. Sledujte ochutnávku filmu Zlatá zem, ktorý odvysielame 14. augusta o 20:10 na Dvojke.

25 50 75 90

Dajte vedieť vašim priateľom a známym.