Úvod Novinky Tipy z programu
Súboj Slovana preložili na piatok, RTVS ho odvysiela
Súboj Slovana preložili na piatok, RTVS ho odvysiela

Súboj Slovana preložili na piatok, RTVS ho odvysiela

Slovan chce, aby do zápasu mohli zasiahnuť aj hráči, ktorí už v dejisku zápasu sú.

Futbalisti slovenského majstra Slovana Bratislava aj v priamom prenose RTVS na Dvojke odohrajú súboj 1. predkola Ligy majstrov na Faerských ostrovoch proti Klaksvíku v piatok 21. augusta o 18:00. Pôvodne sa mal súboj odohrať v stredu 19. augusta o 20:00 (priamy prenos mal byť na Dvojke). „V tejto chvíli je definitívne, že zápas KÍ Klaksvík – ŠK Slovan Bratislava je preložený na piatok 21. augusta a odohrá sa v pôvodnom dejisku na Faerských ostrovoch," uviedol Slovan na oficiálnom webe.

Slovan tak súhlasil s ponukou UEFA a na zápas vyšle rezervu, pretože hráči z pôvodnej výpravy sa na ňom nemôžu zúčastniť. Klub ale plánuje rokovať o tom, aby aj hráči, ktorí už na Faerských ostrovoch sú, mohli v piatok do zápasu zasiahnuť.



Na Faerských ostrovoch máme osemnásť hráčov, ktorí mali dvakrát po sebe negatívne testy. Preto sa pokúsime opätovne pretestovať týchto hráčov, aby mohli byť vyňatí z karantény a mohli zasiahnuť do piatkového zápasu. Urobíme pre to maximum, no chceme byť pripravení na všetky scenáre, preto sme zabezpečili lietadlo pre ďalšiu skupinu hráčov, ktorí pricestujú z Bratislavy," ozrejmil generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

V praxi to znamená, že zápas sa odohrá v piatok a aby sa Slovan vyhol riziku a naplnil literu pravidiel a protokolu UEFA Return to play (minimálne 13 hráčov na súpiske), vycestuje z Bratislavy do dejiska zápasu ďalšia výprava. Medzičasom sa zástupcovia klubu na Faerských ostrovoch pokúsia zabezpečiť opätovné testovanie a vyňatie hráčov z miestnej karantény.

Vo výprave belasých bol po prílete pozitívne testovaný na koronavírus fyzioterapeut mužstva. Všetci hráči mali negatívne opakované testy. Slovan v pondelok večer oficiálne potvrdil nákazu u jedného hráča a jedného zamestnanca klubu. Obaja majú mierne symptómy ochorenia COVID-19, sú v karanténe na Slovensku a neodcestovali s tímom na Faerské ostrovy.

Včerajšie udalosti pre RTVS zhrnul miestny novinár, ktorý situáciu pozorne sledoval.



25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia