Úvod Novinky Tipy z programu

Prinesie 13. súboj s veľkým rivalom Slovákom radosť?

Stretnutie sprevádzajú na oboch stranách problémy v súvislosti s pandémiou koronavírusu.

Prinesie 13. súboj s veľkým rivalom Slovákom radosť?

Futbalisti Slovenska už v piatok 4. septembra o 20:45 aj v priamom prenose RTVS vstúpia do druhého ročníka Ligy národov. Na domácej pôde Tehelného poľa privítajú postfederálneho rivala z Česka. Štúdio na Jednotke začína už o 20:20.

Stretnutie 2. skupiny B-divízie sprevádzajú na oboch stranách problémy v súvislosti s pandémiou koronavírusu, tie sa negatívne odrazili na skladbe oboch mužstiev. Slovákom nebudú k dispozícii stredopoliari Marek Hamšík a duo zo zámorskej MLS Ján Greguš, Albert Rusnák, Česi sa po pozitívnom teste maséra mužstva musia zaobísť bez kľúčových hráčov Patrika Schicka a Tomáša Součeka.

futbal, slovensko Hráči Slovenska počas tréningu na zápas s Českom.

Do nominácií negatívne vstúpili aj zranenia, Slovákom budú chýbať brankár Martin Dúbravka, obranca Dávid Hancko i stredopoliar László Bénes, Čechom Pavel Kadeřábek a Filip Novák. Oba mužstvá sa predstavia v súťažnom reprezentačnom zápase po dlhej dobe. Obe družstvá hrali naposledy vlani v novembri.

Tréner Slovákov Pavel Hapal má pred zápasom o zložení zostavy jasno. Musí vyriešiť už len jeden alebo dva otázniky. „Tešíme sa, je to dlho, čo sme si nezahrali. Už aby to bolo. Nový ročník Ligy národov sa začína špecificky, riešime nielen športovú stránku, ale aj boj s koronavírusom. Verím, že s Českom budeme úspešní a že dobre odštartujeme. Verím, že na konci LN budeme my tí spokojní," povedal Hapal pred zápasom.

slovensko, česko, futbal Pred zápasom rivalov 13. októbra 2018 v Trnave. Česi zvíťazili 2:1.

Piatkový duel bude trinástym meraním síl veľkých rivalov v ére samostatnosti. Slováci v nich doposiaľ ťahajú za výrazne kratší koniec - zvíťazili iba trikrát, dvakrát sa zrodila remíza a český súper sa radoval v siedmich prípadoch. Naposledy sa súperi stretli v prvej edícii Ligy národov - v Trnave zvíťazili Česi 2:1, v Prahe zase 1:0. Slováci tak svojmu veľkému súperovi majú čo oplácať.

(foto: TASR, info: RTVS, TASR)

25 50 75 90