Vôňa rýb patrí k tým najvýraznejším, ale zároveň najpríjemnejším, čo sa kuchyne týka. Najmä vtedy, keď je ryba správne pripravená či upečená. A môže byť aj v surovom stave... Súhlasíte?
V cestovateľskej relácii Cestou necestou sa pozrieme na miesta, ktoré sú známe rybolovom, ale aj výraznými rybacími vôňami a chuťami.
Kde a akým spôsobom sa ryby lovia najčastejšie a ako ich správne spracovať či dochutiť? Aj na tieto otázky odpovieme v premiérovej epizóde nielen cestovateľskej, ale aj gastronomickej relácie. Epizóda, ktorú uvidíte vo štvrtok večer na RTVS, poteší nielen milovníkov rýb, ale aj milovníkov morských plodov.
Sledujte ďalší Špeciál vo štvrtok o 21:35 na Jednotke.
zdroj foto: Shutterstock