Úvod Novinky Tipy z programu
Trojka v čase korony pomôže seniorom aj maturantom
Trojka v čase korony pomôže seniorom aj maturantom

Trojka v čase korony pomôže seniorom aj maturantom

Televízna Trojka upravuje vysielaciu štruktúru. Do vysielania zaradí programy, ktoré majú pomôcť stredoškolákom pri dištančnom vyučovaní aj seniorom pri predchádzaní zdravotným rizikám.

„V snahe pomôcť stredoškolákom, a hlavne maturantom, pri dištančnom vyučovaní zaraďujeme do vysielania cyklus televíznych adaptácií pôvodných literárnych diel, ktoré sú súčasťou maturitných skúšok," upresňuje intendantka tretieho televízneho okruhu Judita Gembická. Trojka diela uvedie každý pracovný deň o 13.05 h od 19. októbra.


„Pre seniorov zaraďujeme do vysielania Trojky Encyklopédiu prevencie. Ide o 20-dielny cyklus, ktorý radí seniorom, ako sa vyhnúť nákaze, udržať si duševné zdravie, predchádzať bezpečnostným rizikám a v neposlednom rade, ako si posilňovať svoj organizmus cvičením," dodáva Gembická. Seniori cyklus nájdu na Trojke každý pracovný deň o 12.55 h. už od pondelka 19. októbra.


Druhá vlna v RTVS


RTVS od začiatku druhej vlny pandémie koronavírusu už niekoľko špeciálnych formátov zaradila Diváci mohli vidieť Večeru s Havranom pri okrúhlom stole, ktorá sa venovala dopadu koronakrízy na kultúrnu obec. Ak ste si diskusiu nestihli pozrieť v televízii, nájdete ju v našom archíve.

V archíve tiež nájdete dokument Braňa Špačeka More hudby, ktorý ponúkol pohľad na prvú vlnu pandémie očami hudobníkov. Pre divákov RTVS pripravuje voľné pokračovanie dokumentu More hudby o situácii v audiovizuálnom priemysle.


Archív divákom ponúka aj špeciálnu reláciu Druhá vlna, do ktorej prišiel premiér Igor Matovič a odborníci z viacerých oblastí.


RTVS tiež spustila informačnú kampaň, ktorá divákov vyzýva k tomu, aby poctivo a zodpovedne nosili rúška, dodržiavali všetky nariadenia a odporúčania Úradu verejného zdravotníctva, boli zodpovední a pri vyhodnocovaní informácií dotýkajúcich sa ochorenia COVID-19 siahali po overených zdrojoch a nereagovali na hoaxy a poplašné správy. Cieľom je prispieť k upokojeniu napätej situácie a poskytnúť divákom relevantné informácie cez televízne obrazovky RTVS.


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia