Úvod Novinky Tipy z programu

Prezident rokenrolu Lenny Kravitz v hudobnom dokumente

Úspešnú hudobnú kariéru rozbehol aj napriek tomu, že hudobné vydavateľstvá ho odmietali.

Prezident rokenrolu Lenny Kravitz v hudobnom dokumente

Trojka uvedie v piatok večer hudobný dokument o spevákovi a hudobníkovi Lennym Kravitzovi. Rodák z New Yorku má na konte jedenásť štúdiových albumov, deväť nominácií na prestížnu cenu Grammy, z ktorých štyri premenil na víťazstvo a tiež niekoľko úspešných spoluprác so známymi hudobníkmi vrátane Micka Jaggera z legendárnej kapely Rolling Stones.

Zaujímavosti o Lennym Kravitzovi

Lenny sa narodil v New York City. Jeho matka bola herečka, otec pracoval ako producent v televízii.

Otec Lennyho Kravitza pochádza zo židovskej rodiny, ktorá má korene na Ukrajine, mama pochádza z Bahám z kresťanskej rodiny.

Hudobné vydavateľstvá spočiatku Kravitza odmietali. Tvrdili, že jeho tvorba neznie ani príliš belošsky a ani černošsky. Aj preto sa Lenny rozhodol vydať album „na vlastnú päsť".

Debutový album s názvom Let Love Rule vydal v roku 1989, z ktorého pochádza úspešný singel Mr. Cab Driver.

Kariéru naplno rozbehol o dva roky neskôr, keď vydal album Mama Said.

Jeho manželkou bola herečka Lisa Bonet, ktorá je známa účinkovaním v sitkome Billa Cosbyho. Manželia boli od roku 1985 do roku 1993. Zo vzťahu pochádza dcéra Zoe Kravitz, ktorá je dnes úspešná herečka, modelka aj speváčka.

Kravitz sa angažuje v mnohých charitatívnych projektoch, bojuje najmä proti rasovej diskriminácii.

Niekoľkokrát sa objavil aj v televízii či na filmovom plátne. Menšiu úlohu si zahral vo filme Zoolander a tiež v Hrách o život.

V júli tohto roka mal opäť vystúpiť v rámci turné aj na Slovensku. Jeho koncert v Bratislave pre pandémiu koronavírusu zrušili.

Hudobný dokument o Lennym Kravitzovi v piatok o 21:35 na Trojke.

25 50 75 90