Úvod Novinky Tipy z programu
Jozef Gabčík neúnavne bojoval proti nacistom. Stal sa hrdinom
Jozef Gabčík neúnavne bojoval proti nacistom. Stal sa hrdinom

Jozef Gabčík neúnavne bojoval proti nacistom. Stal sa hrdinom

V pokračovaní Slovenského panteónu nebude chýbať poriadna dávka napätia a ani vizualizácia operácie Anthropoid.

Jozef Gabčík sa do histórie Slovenska zapísal ako mimoriadne odvážny vojak, splnil ťažký rozkaz a stal sa hrdinom. Jeho príbeh si môžete pozrieť v nedeľu večer o 20:30 hod na Jednotke v pokračovaní dokudrámy Slovenský panteón. Opäť nebudú chýbať zaujímavé informácie, dobové zábery či fotografie a tiež prehľadná vizualizácia operácie Anthropoid.

Útok na Reinharda Heydricha, mocného muža nacistického Nemecka, uskutočnil Jozef Gabčík spolu s Jánom Kubišom. Udalosti sa stali 27. mája 1942 v Prahe. Postavy vojakov si v Slovenskom panteóne zahrali Slovák Michal Režný a Čech Michal Košan. V piatej časti Slovenského panteónu nebude núdza ani o poriadnu dávku napätia.

Jozef Gabčík, Slovenský panteón

Takto sa nakrúcala nová časť Slovenského panteónu o vojakovi Jozefovi Gabčíkovi.

Nakrúcanie sa odohrávalo v Prahe - v Pravoslávnom Chráme svätých Cyrila a Metoda, kde sa ukrývali a neskôr aj zomreli páchatelia atentátu. Tvorcovia najnovšej časti Slovenského panteónu nakrúcali aj v Lidiciach, v Bratislave, ale aj v Gbeloch. Programom bude už tradične sprevádzať hlas Dušana Jamricha a moderátor Štefan Chrappa. Zaujímavé informácie prinesú aj plk. Mgr. Miloslav Čaplovič, PhD. a doc. PhDr. Jozef Bystrický, CSc. z Vojenského historického ústavu.


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia