Úvod Novinky Tipy z programu
Klubtúra na Dvojke: Unikátny projekt spojí koncerty a diskusie
Klubtúra na Dvojke: Unikátny projekt spojí koncerty a diskusie

Klubtúra na Dvojke: Unikátny projekt spojí koncerty a diskusie

Prvú epizódu si môžete pozrieť v utorok 23. februára.

Jedinečný projekt Ministerstva kultúry SR a RTVS sa už čoskoro dostane na televízne obrazovky. Klubtúra, ktorej predchádzali niekoľkomesačné prípravy, predstaví lokálne klubové scény z celého Slovenska. Chýbať nebudú ani koncerty či diskusie s hosťami, ktorí pracujú na rôznych pozíciách v oblasti kultúry. Prvú epizódu Klubtúry vysielame v utorok 23. februára o 23:10 hod. na Dvojke.

Klubtúra

Dramaturgiu programu Klubtúra zabezpečuje dvojica Michal Kaščák a Martin Valihora. Ich silná kultúrna angažovanosť a pozícia v kultúrnom svete a na hudobnej scéne prináša do projektu potrebnú synergiu a spolupatričnosť v tomto pre kultúru výrazne náročnom období. Režisérom Klubtúry sa stal Braňo Gotthardt, ktorý má s televíznymi projektami rovnako veľa skúseností.

„Klubtúra je projekt, ktorý vznikol ako reakcia RTVS a Ministerstva kultúry SR na vzniknutú situáciu v rámci pandemických opatrení, ktoré zasiahli aj fungovanie malých nezávislých klubov a kultúrnych priestorov. Som nesmierne rád, že konečný výsledok, v podobe 20-dielnej relácie, môžeme predstaviť našim divákom prostredníctvom televíznych obrazoviek a priniesť im tak domov trochu kultúry a ukázať im pozadie fungovania nezávislej hudobnej scény na Slovensku," hovorí riaditeľ Sekcie programových služieb RTVS Anton Šulík.

Klubtúra

Projekt Klubtúra je financovaný Ministerstvom kultúry SR, ktoré na jeho realizáciu vyčlenilo 150 000 Eur. Finančné prostriedky sú využité na kompletnú produkciu 20 koncertov a ich televízny záznam, pričom tieto sú kompletne zabezpečené regionálnymi umeleckými technickými pracovníkmi, ktorých práca bola v dôsledku pandémie výrazne obmedzená. Výsledkom projektu je finančná podpora a zviditeľnenie nezávislých hudobných klubov a komunitných centier, umelcov, ale aj umeleckých technických pracovníkov.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia