Úvod Novinky Tipy z programu
Alexander Dubček. Bol symbol nádeje aj pozitívnej zmeny
Alexander Dubček. Bol symbol nádeje aj pozitívnej zmeny

Alexander Dubček. Bol symbol nádeje aj pozitívnej zmeny

Príbeh známeho štátnika, ktorý zahynul pri dopravnej nehode, priblíži ďalšia časť Slovenského panteónu. Sledujte v nedeľu večer na Jednotke.

Ďalšia epizóda cyklu Slovenský panteón bude venovaná Alexandrovi Dubčekovi - slovenskému politikovi, štátnikovi a vrcholnému predstaviteľovi Pražskej jari. Dubček bol pre mnohých symbolom nádeje a pozitívnych zmien v komunistickom Československu a preslávil sa tiež ako otec myšlienky „socializmus s ľudskou tvárou".

Premiérová časť Slovenského panteónu, ktorú uvedie Jednotka v nedeľu večer, sa nakrúcala v Bratislave, a to na niekoľkých miestach. Primaciálny palác, Múzeum ŽSR v Rači, Hotel Devín či Námestie SNP. Pri nakrúcaní filmári použili dobové vozidlá, vrátane „žiguláka", ktorý bol typický pre niekdajších agentov ŠtB. Nechýbalo tiež auto, ktorým sa Dubček viezol v čase havárie pri Humpolci v roku 1992.

Programom bude divákov tradične sprevádzať hlas Dušana Jamricha a moderátorské vstupy Štefana Chrappu. Zaujímavé informácie prinesú aj historik Mgr. Michal Macháček, PhD. a historik SAV PhDr. Stanislav Sikora, CSc.. Slovenský panteón v nedeľu večer o 20:30 hod. na Jednotke, všetky doteraz odvysielané časti nájdete v online archíve.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia