Úvod Novinky Tipy z programu
Mladé talenty klasickej hudby prihláste sa do kastingu šou Virtuózi
Mladé talenty klasickej hudby prihláste sa do kastingu šou Virtuózi

Mladé talenty klasickej hudby prihláste sa do kastingu šou Virtuózi

Medzinárodnú talentovú šou uvidia diváci na obrazovkách RTVS už túto jeseň.

Televízna relácia Virtuózi V4+ existuje od roku 2016. Minulý rok vstúpila pred medzinárodné publikum, a tak mohli diváci súčasne v piatich krajinách (Maďarsko, Slovensko, Poľsko, Ukrajina, Chorvátsko) sledovať jedinečnú talentovú show, v ktorej sa predstavilo 20 súťažiacich.

RTVS prinesie túto šou aj na slovenské televízne obrazovky na jeseň tohto roka. Mladé talenty sa môžu do aktuálneho ročníka súťaže prihlásiť do 15. júna na stránke https://virtuozok.hu.

Mladé talenty klasickej hudby

Virtuózi V4+ hľadá mladé hudobné talenty klasickej hudby od nula do 18 rokov, ktorým ponúka možností podpory a rozvoja, ku ktorým by sa mnohí ani nedostali. Do súťaže sa môžu prihlásiť talentovaní hráči a hráčky na hudobné nástroje, ktorí do 31. júla 2021 nedovŕšia vek 19 rokov a speváci, ktorý do tohto dátumu nedovŕšia 24 rokov. Prihlasovanie prebieha na stránke https://virtuozok.hu.

2020_09_10_VIRTUOZOK_Forg_4KMS_-66.jpg

Účastníci šou - hudobníci by mali ovládať hru na niektorom z týchto hudobných nástrojoch:

  • strunové a klávesové nástroje: klavír, čembalo, harfa, akordeón, gitara
  • sláčikové nástroje: husle, viola, violončelo, kontrabas
  • drevené dychové nástroje: flauta, priečna flauta, klarinet, hoboj, fagot, saxofón
  • plechové dychové nástroje: trúbka, pozauna, tuba, tenorový roh, lesný roh
  • bicie nástroje: xylofón, marimba, cimbál
  • národné hudobné nástroje

Do speváckej kategórie šou Virtuózi V4+ sa zase môžu prihlásiť talentovaní speváci a speváčky s výnimočnými klasickými speváckymi zručnosťami, ktorí majú školené hlasy typy soprán, alt, mezzosoprán, tenor, barytón alebo bas.

Popularita veľkolepej šou

Už v roku svojho vzniku, v 2014 spôsobila talentová relácia klasickej hudby Virtuózi V4+ revolúciu v domovskej krajine - v Maďarsku. Za pár týždňov sa totiž stala jednou z najlepšie hodnotených relácii verejnoprávnej televízie a predbehla aj komerčné programy súkromných staníc.

Reláciu súčasne vysielali v piatich krajinách a sledovalo ju v minulom roku takmer 7 miliónov televíznych divákov. V čase od ukončenia súťaže si ich pozrelo vyše 66 miliónov online divákov.

Svetová hviezda v porote

Mladé talenty klasickej hudby odprezentujú svoj talent počas piatich epizód už na jeseň tohto roka. Dve kastingové epizódy, dve časti semifinále aj finále odvysiela slovenským divákom aj RTVS. Počas semifinále a finále bude súťažiacich hodnotiť aj „superporotca" Maestro Plácido Domingo.

2020.09.12.VIRTUOZOK_Forg_Kesz-8.jpg

Superstar klasickej hudby zo Slovenska

Zo semifinále do záverečného súboja postúpila v minulom roku aj 13-ročná flautistka Ajna Marosz zo Žiliny a aj 18-ročná speváčka Alžbeta Reháková, študentka Konzervatória v Bratislave. Ajna Marosz sa nakoniec aj stala celkovou víťazkou tejto medzinárodnej Superstar klasickej hudby. Talentovaná 13-ročná flautistka bola aj hostkou v talkšou Petra Marcina Neskoro večer, ktorú si môžete pozrieť v online archíve.


Zdroj fotografií: Virtuozok

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia