Úvod Novinky Tipy z programu
Nezmeškajte priamy prenos z udeľovania cien Krištáľové krídlo
Nezmeškajte priamy prenos z udeľovania cien Krištáľové krídlo

Nezmeškajte priamy prenos z udeľovania cien Krištáľové krídlo

V nedeľu večer na Jednotke. Moderuje Janette Štefánková a Jakub Ťapák.

V nedeľu večer spoznáme mená slovenských osobností, ktoré si z 24. ročníka Krištáľového krídla odnesú ocenenie. Odborná porota rozhodla v deviatich kategóriách, vyhlásení budú tiež víťazi dvoch mimoriadnych cien.

Nezmeškajte priamy prenos, ktorý odvysiela Jednotka v nedeľu večer o 20:30 hod. Galaprogram, ktorý sa bude konať pod holým nebom bude moderovať Janette Štefánková a Jabub ´Zitron´ Ťapák.

Desať zaujímavostí z histórie Krištáľového krídla

Prvý galavečer sa konal v roku 1997.

Prvý scenár Krištáľového krídla napísal Ľubomír Feldek, ktorý si na odovzdávaní aj zaspieval. Spolu s ním aj Katarína Hasprová, pieseň zhudobnil Peter Lipa.

Súčasná riaditeľka Krištáľového krídla Katarína Srkala mala v čase, keď mu šéfovala jej mama, iba osem rokov.

Krištáľové krídlo

Momentka z udeľovania Krištáľového krídla v roku 1997.

V siedmom ročníku Krištáľového krídla bola po prvý raz odovzdaná cena divákov. Získala ju Soňa Müllerová.

Udeľovanie cien Krištáľové krídlo sa v minulosti konalo v Divadle Andreja Bagara v Nitre, neskôr v Slovenskom národnom divadle. Z dôvodu pandémie koronavírusu sa tento rok ocenenia udeľujú v exteriéri historického Zámku Šimák v Pezinku.

Porotcovia Krištáľového krídla pracujú podľa presných pravidiel pri výbere nominovaných i ocenených. Vo všetkých kategóriách sa stretávajú špičkoví odborníci, členovia poroty sa menia každý rok.

Krištáľové krídlo

Michal Martikán a Ľubica Čekovská sú na Krištáľové krídlo nominovaní už tretí raz.

V 17. ročníku pribudla kategória Rock Pop Jazz, laureátmi sa stali Richard Müller a Fragile.

Krištáľové krídlo oceňuje, ale aj pomáha - podpora charitatívneho podujatia Káčer na bicykli - zbierka pre zdravotne postihnutých ľudí, podpora projektu Misia - osobnosti kuriérmi, Rallye Krištáľové krídlo - charitatívne podujatie.

V roku 2014 bol na cenu Krištáľové krídlo v kategórii Divadlo a audiovizuálne umenie nominovaný Jozef Vajda, stal sa aj jej laureátom. V ten večer nedodržal dress code. Cenu si totiž na pódiu prevzal od pása nahor takmer nahý, odbehol si totiž pre ňu v kostýme rovno z predstavenia.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia