Úvod Novinky Tipy z programu
Pripomeňte si výročie SNP s RTVS. Program plný skvelých filmov a dokumentov
Pripomeňte si výročie SNP s RTVS. Program plný skvelých filmov a dokumentov

Pripomeňte si výročie SNP s RTVS. Program plný skvelých filmov a dokumentov

V pondelok si pripomenieme 78. výročie Slovenského národného povstania. Pozrite si pestrý TV program na tento týždeň.

Pri príležitosti 78. výročia SNP sa môžete tešiť na bohatý program Jednotky aj Dvojky. Nebudú chýbať dokumentárne filmy, historické snímky ani filmové klasiky.


Okrem toho sa počas celého týždňa môžete tešiť aj na skvelé filmy ako Cesta do lesa či Skutočná guráž a obľúbené seriály Ordinácia s výhľadom na more alebo Doktor Martin.

Ktoré filmy by ste v nadchádzajúcom týždni nemali vynechať?

  • Moje povstanie (70% ČSFD)
  • Vlčie diery (79% ČSFD)
  • Kapitán Dabač (75% ČSFD)
  • Ako som sa stala partizánkou (66% ČSFD)
  • Cesta do lesa (62% ČSFD)

Pondelok v znamení výročia SNP

29. august bude venovaný spomienkam na Slovenské národné povstanie.

O 11:00 hod. na Jednotke ponúkneme filmovú poviedku Moje povstanie s Katkou Knechtovou v hlavnej úlohe. Dramatický príbeh z obdobia SNP Vlčie diery si môžete pozrieť o 15:10 hod. na Jednotke.

Dvojka si SNP pripomenie s dokumentom Financoval som Slovenské národné povstanie, ktorý ponúkne o 16:25 hod. O 17:10 hod. sa na Jednotke predstaví mladý dôstojník vo filme Kapitán Dabač.

Večer si nenechajte ujsť televíznu premiéru filmu Ako som sa stala partizánkou režisérky Very Lackovej. Dokumentárny film o Rómoch, ktorí neboli len obeťami, ale aktívne sa zapojili do povstania, úzko súvisí s režisérkinou rodinou.


Cesta do lesa

Celkom inej téme sa v pondelok večer bude venovať český film Cesta do lesa. Voľné pokračovanie úspešného filmu Cesta z města režiséra Tomáša Vorla sa opäť odohráva v malebnej prírode ďaleko od ruchu mesta. V snímke sa predstaví Tomáš Hanák, Bolek Polívka či Eva Holubová.

Diváci sa aj tentokrát stretnú s ajťákom Honzom, ktorý opustil mesto aj svoju prácu. Spoločne s manželkou a dvoma deťmi žije na dedine a užíva si pokoj a samotu. Do ich pokojného života však náhle zasiahnu nečakané problémy.

Film Cesta do lesa si môžete vychutnať v pondelok o 20:30 hod. na Jednotke.

Romantika, zábava aj napätie

RTVS na televízne obrazovky aj počas tohto týždňa prinesie obľúbené zábavné programy. Zábavno-súťažnú šou Čo ja viem ponúkneme tradične v piatok večer na Jednotke. V sobotu večer sa môžete tešiť na Záhady tela, po nich bude nasledovať talkšou Neskoro večer.

Milovníci detektívok si na svoje prídu v stredu večer s filmom Vraždy v Moselle, ktorý ponúkne Jednotka. Vo štvrtok si nenechajte ujsť obľúbený český seriál Ochranca.

V piatok sa môžete tešiť na western bratov Coenovcov Skutočná guráž, ktorý vysielame o 22:10 hod.

Sudca Paolo Borsellino, bojovník proti mafii, sa na Dvojke predstaví v sobotu o 20:40 hod. Nedeľný večer bude patriť romantickému filmu Vzdušné bozky o láske v čase pandémie koronavírusu.

Viac z bohatej ponuky nájdete v programe RTVS.

25 50 75 90
FOTO: Facebook /Ako som sa stala partizánkou

Živé vysielanie ??:??

Televízia