Úvod Novinky Tipy z programu
Príďte si vypočuť mladé hudobné talenty z celej Európy
Príďte si vypočuť mladé hudobné talenty z celej Európy

Príďte si vypočuť mladé hudobné talenty z celej Európy

Bratislavská Nová Cvernovka je od 20. apríla dejiskom hudobného festivalu a konferencie Sharpe.

Organizátori okrem mladých hudobných talentov z celej Európy opäť pozvali aj viacerých hudobných odborníkov.

Festival tak vytvára na Slovensku priestor na prezentáciu hudby nielen fanúšikom, ale aj odbornej verejnosti a promotérom z celého sveta.

Na siedmich pódiách sa predstaví vyše 60 interpretov a 30 speakerov.

rádiohlavy-vážna-RTVS

Hudobný experimentátor

Otvárací večer festivalu sa bude niesť v znamení špeciálnych koncertov slovenských hudobných mien známych aj z vysielania Rádia_FM.

Na Sharpe Rádio_FM Night vystúpia so svojím spojením jazzu a soulu Lash & Grey. V programe figuruje aj hudobný experimentátor FVLCRVM a večer zavŕši DJ a producent Blame Your Genes s hosťami.

Tohtoročný Sharpe ponúkne do 22. apríla severský folk, rozmanité variácie popu a indie s elektronikou, rap z východu Slovenska či pozoruhodné audio-vizuálne kompozície.

Pozvanie na festival prijali domáci aj zahraniční interpreti. V line-up figurujú napríklad hudobníčka Marí, ktorá pochádza z ostrova Mors v Dánsku.

Ponuka aj akustických setov

Jej tvorba oplýva akustickými, folk-rockovými melódiami. Skladby Marí pôsobia nadčasovo aj vďaka hudobnej a lyrickej kombinácii protikladov reflexie a melanchólie, pokojnej hravosti a pochmúrnosti.

Očakáva sa aj vystúpenie dua Lake Jons z Fínska. Kapelu tvoria Jooel Jons a Mikko Pennanen, pôvodne vyštudovaní jazzoví bubeníci, komponujúci rytmické piesne na pomedzí folkovej a indie alternatívy. Kombináciu akustiky s elektronikou v pope a indie predvedie muzikant a cestovateľ Ariel Tintar, ktorý má kultúrny pôvod má vo Francúzsku a Karibiku, spieva po francúzsky aj kreolsky. Odsudzuje rasizmus a klamstvá minulosti.

Návštevníkom ponúka festival aj workshopy, zahraničné recepcie, akustické sety či majstrovstvá v stolnom futbale. Viac sa dozviete z archívu RTVS bez reklám a zadarmo.

25 50 75 90
Zdroj: TASR Foto: RFM, TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia