Úvod Novinky Tipy z programu
Oblieka hviezdy ako Jane Fonda či Anne Hathaway. Juraj Straka o svojom faux pas
Oblieka hviezdy ako Jane Fonda či Anne Hathaway. Juraj Straka o svojom faux pas

Oblieka hviezdy ako Jane Fonda či Anne Hathaway. Juraj Straka o svojom faux pas

Svetoznámy textilný dizajnér Juraj Straka o svojich začiatkoch.

Juraj Straka je textilný dizajnér pochádzajúci zo Slovenska. Vďaka svojmu talentu sa mu podarilo preraziť v zahraničí a dnes patrí medzi svetovú špičku. Do látok, ktoré ako textilný dizajnér navrhuje, sa obliekajú hviezdy ako Jane Fonda, Anne Hathaway, Cate Blanchet či Anna Wintour. Jeho začiatky však neboli jednoduché.

Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku.

Po absolvovaní zahraničnej stáže sa rozhodol pre kariéru vo Francúzsku. Kameňom úrazu však bol práve cudzí jazyk. „Vedel som, že ak sa chcem do Francúzska vrátiť, musím sa naučiť po francúzsky. Tak som si dal veľmi intenzívny kurz a naozaj som sa učil tú francúzštinu. Ale cielil som na hovorenú francúzštinu, lebo to v tej robote naozaj potrebujem. Písomná bola až na druhej koľaji,“ zaspomínal si Juraj Straka v relácii Trochu inak.

Po absolvovaní niekoľkomesačného kurzu sa Juraj ocitol na vytúženej stáži vo Francúzsku. To, čo nasledovalo, nečakal ani v zlom sne. „Oni ma hneď hodili do vody so slovami, že budem mať na starosti písomnú komunikáciu s klientmi a dodávateľmi. A moja jediná skúsenosť s písomnou francúzštinou bola z tých lekcií, že napíšte pohľadnicu kamošovi,“ popísal Juraj a dodal, že na konci pohľadnice sa vždy nachádzala známa fráza bisou -bisou. Čo tieto dve slová znamenali a ako si Juraj s celou nečakanou situáciou poradil? Pozrite si celé video.

Vypočujte si celý rozhovor Adely Vinczeovej s Jurajom Strakom v našom online archíve zadarmo a bez reklám.

25 50 75 90
FOTO: Instagram

Živé vysielanie ??:??

Televízia