Úvod Novinky Tipy z programu
Kto bola Katarína Veľká? Sledujte príbeh panovníčky, ktorá urobila renesanciu v kultúre
Kto bola Katarína Veľká? Sledujte príbeh panovníčky, ktorá urobila renesanciu v kultúre

Kto bola Katarína Veľká? Sledujte príbeh panovníčky, ktorá urobila renesanciu v kultúre

V Rusku založila mnohé univerzity, divadlá a prispela k veľkému rozvoju umenia ako takého.

Katarína II alebo Veľká bola najznámejšia panovníčka ruského impéria. Aj napriek tomu, že bola konzervatívnou panovníčkou, predsa len sa počas 34 rokov snažila vniesť do viacerých oblastí osvietenstvo. Najmä v umení a kultúre. Vládla v rokoch 1762 až 1796.

Pozrite si na Dvojke jej príbeh v seriáli, ktorý mapuje vládnutie, vojny, ktorými si vtedy krajina prechádzala, ale aj jej osobný život. Ten bol opradený viacerými škandálmi. V časti Samozvanci sme v roku 1774.

Katarina Velka II-y.jpg

Vláda panovníčky Kataríny Veľkej je ohrozená. Pokračuje rusko-turecká vojna, ktorá drancuje cárske pokladnice. Objavuje sa početný zástup nárokovateľov na trón. Stabilitu v krajine ohrozuje mohutné kozácko-sedliacke povstanie, na čele ktorého stojí chudobný kozák Jemeljan Pugačov, ktorý sa vyhlási za detronizovaného cára Petra III.

Hrozba útočí aj zvnútra paláca s iniciatívou odovzdať trón Kataríninmu najstaršiemu synovi Pavolovi. Rúca sa tiež osobný život Kataríny Veľkej, ktorá stráca nádej počať dieťa s princom Potemkinom a tak si hľadá nových milostných favoritov. Avšak najväčšia láska pre panovníčku je samotné Ruské impérium. Katarína bude čeliť rozhodnutiam, ktoré určia ďalší osud jej panovníctva a celej ríše.

Sledujte seriál Katarína Veľká III- Samozvanci vo štvrtok o 20.35 na Dvojke.

25 50 75 90

Galéria

Katarina Velka II-y.jpg katarina_velka_vzostup.jpg katarina_velka_samozvanci.jpg Katarína Veľká III - Samozvanci Katarína Veľká III - Samozvanci Katarína Veľká III - Samozvanci Katarína Veľká III - Samozvanci Katarína Veľká III - Samozvanci Katarína Veľká III - Samozvanci Katarína Veľká III - Samozvanci Katarína Veľká III - Samozvanci Katarina_Velka_700.jpg

Živé vysielanie ??:??

Televízia