Úvod Novinky Tipy z programu
Psíčkari, pozor! Tieto pomôcky by vám v horúcich dňoch nemali chýbať
Psíčkari, pozor! Tieto pomôcky by vám v horúcich dňoch nemali chýbať

Psíčkari, pozor! Tieto pomôcky by vám v horúcich dňoch nemali chýbať

 Správna starostlivosť o vášho psíka je v týchto dňoch mimoriadne dôležitá.

Horúce letné dni potrápia nielen ľudí, ale aj zvieratá. Ak plánujete dovolenkovať v spoločnosti vášho psíka, nezabudnite na to najdôležitejšie. Vo výbave každého psíčkara by nemali chýbať pomôcky, ktoré umožnia správnu starostlivosť o vášho chlpáča.

V relácii Dámsky klub sme ponúkli niekoľko nápadov na základné pomôcky, ktoré by sa vám v týchto dňoch mohli hodiť. Odvysielanú epizódu stále nájdete v archíve RTVS.

Predovšetkým, nezabúdajte na pitný režim vášho miláčika. Dehydratácia môže mať pre psa závažné zdravotné dôsledky. Aj keď sa vyberiete na krátky výlet, vždy so sebou zbaľte prenosné fľaše a misky.

Dk pomôcky pre psy na teplé dni.png

Ak vaše zvieratko odmieta vodu, siahnuť môžete aj po ochutených psích nápojoch. Vôňa kačacieho alebo slepačieho vývaru nezostane bez povšimnutia.

Ďaľšou vychytávkou na horúce dni sú mokré zábaly. Menší uterák namočte do vody a zabaľte do fľaše. Psíka takto môžete vonku schladť príjemným studeným zábalom. Pre tento účel sú dostupné uteráky zo špeciálneho materiálu.

V časoch horúčav psíka potešia aj rôzne chladiace hračky. Vložte ich na pár hodín do mrazničky. Špeciálny materiál udrží chlad a osvieži počas vysokých letných teplôt. Novinkou na trhu sú aj rôzne dobrôtky, ktoré fungujú ako psia zmrzlina.

DK psie hračky na schladenie.png

Nezabudnite ani na labky. Rozpálené chodníky a dlažby môžu psom vážne ublížiť. Základným pravidlom je vyhýbať sa prechádzkam počas obedného slnka. Labky môžete ošetriť špeciálnymi gélmi určenými na ich regeneráciu.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia