Úvod Novinky Tipy z programu
Slovenský rozhlas ponúkne ku Dňu zvrchovanosti Slovenskej republiky tematický program
Slovenský rozhlas ponúkne ku Dňu zvrchovanosti Slovenskej republiky tematický program

Slovenský rozhlas ponúkne ku Dňu zvrchovanosti Slovenskej republiky tematický program

Pripomenieme si tento deň na viacerých svojich programových okruhoch.

Rádio Slovensko

17. júla, v rámci vysielania Dobrého rána v rubrike Historický kalendár ponúkne základné informácie o Dni zvrchovanosti Slovenskej republiky aj s archívnou ukážkou. Popoludňajšie prúdové vysielanie sa bude venovať téme: „Dnes si pripomíname výročie zvrchovanosti Slovenska – Kedy ste boli na našu krajinu najviac hrdí?“ Tomuto významnému medzníku v slovenskej histórii sa Rádio Slovensko bude venovať aj v Správach a v Rádiožurnáli.

rtvs-25.jpg

Rádio Devín

Ponúkne 17. júla o 7.15 h esej Slovensko a jeho život literárny od Jozefa Miloslava Hurbana, o 7.35 h bude nasledovať esej tentoraz od Petra Krištúfeka s názvom Náš drahý Ludevít. Na poludnie o 12.00 h si poslucháči môžu vypočuť v premiére Poludňajší koncert venovaný slovenskej hudbe a popoludnie od 14.00 h bude patriť špeciálu Ars litera, v ktorom sa bude Zuzana Belková venovať esejám o slovenskej literatúre i kultúre. Hudobná redakcia Rádia Devín zaradí slovenskú hudobnú produkciu do formátov Hudba.sk o 13.30 h, Hudobná mozaika o 16.00 h a Musica slovaca o 23.00 h.

Rádio Regina Stred si toto významné výročie pripomenie v prúdovom vysielaní živými redaktorskými vstupmi z Kremnických Baní, kde bola zapálená prvá Vatra zvrchovanosti.

Rádio Regina Východ sa bude venovať Dňu zvrchovanosti Slovenskej republiky v historickom kalendári a publicistickými príspevkami v dennom prúdovom vysielaní.

Radio Slovakia International si výročie prijatia Deklarácie o zvrchovanosti Slovenskej republiky pripomenie vo všetkých jazykových sekciách v spravodajských blokoch. Samostatný publicistický príspevok k tomuto významnému dňu pripraví Tatiana Žitníková z ruskej redakcie a RSI ho odvysiela v premiére v predvečer výročia, 16. júla, a následne v repríze v deň výročia.

Príspevok sa bude venovať faktografickému a časovému popisu vzniku Deklarácie, angažovanosti vtedajších politických subjektov a samozrejme využije archívne zvukové materiály Slovenského rozhlasu.

25 50 75 90
Zdroj foto: STVR

Živé vysielanie ??:??

Televízia