Úvod Novinky Tipy z programu
Nová tvár v relácii O 5 minút 12. Moderovať ju bude Marek Gudiak
Nová tvár v relácii O 5 minút 12. Moderovať ju bude Marek Gudiak

Nová tvár v relácii O 5 minút 12. Moderovať ju bude Marek Gudiak

Poznáte ho z relácií Ekonomika a Týždeň.

Divácky obľúbenú dlhoročnú politickú diskusnú reláciu verejnoprávnej televízie O 5 minút 12 bude od začiatku jesennej vysielacej štruktúry 2024 moderovať Marek Gudiak. Doteraz pôsobil v STVR v reláciách Ekonomika 24 a Týždeň v ekonomike na spravodajskom okruhu :24.

„Ponuku moderovať jednu z najsledovanejších politických diskusných relácií na Slovensku si nesmierne vážim. Zároveň si však uvedomujem veľkú zodpovednosť, ktorú mám voči divákom, obzvlášť v tejto dobe, kedy sa spoločnosť potrebuje spájať a politika ju často rozdeľuje. Budem sa snažiť svoju prácu robiť zodpovedne, s pokorou a s dôrazom na objektivitu a kvalitu informácií," povedal nový moderátor relácie O 5 minút 12 Marek Gudiak.

Gudiak_FOTO_REscale.jpg

Marek Gudiak

„Som rada, že pán Gudiak prijal túto ponuku a bude tak môcť zúročiť svoje vyše dvadsaťročné skúsenosti v médiách a spravodajstve. Pán Gudiak má moju plnú podporu, držím mu palce a verím, že túto náročnú úlohu ako profesionál zvládne," hovorí Mária Hlucháňová, poverená vedením Sekcie spravodajstva Slovenskej televízie a rozhlasu.

Marek Gudiak na pozícii moderátora relácie O 5 minút 12 strieda Mareka Makaru, ktorý sa na základe vlastnej žiadosti chce viac sústrediť na prácu na spravodajskom okruhu :24. Marta Jančkárová, ktorá taktiež pôsobila v reláciách O 5 minút 12 a Sobotné dialógy dostala ponuku zo strany Slovenskej televízie a rozhlasu pracovať na iných projektoch.

„Prácu obidvoch spomínaných moderátorov si vážime, sú to dlhoroční profesionáli, ďakujeme im za množstvo odmoderovaných relácií a naďalej počítame s ich pôsobením v Slovenskej televízii a rozhlase," hovorí Mária Hlucháňová.

Rozhlasovú diskusnú reláciu Sobotné dialógy bude od štartu jesennej vysielacej štruktúry aj naďalej viesť moderátor Slovenského rozhlasu Matej Baránek, ktorý v relácii pôsobil aj pred letnou prestávkou.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia