Úvod Novinky Tipy z programu

Fanúšikova seriálu Čas nádejí, držte palce. Uspeje v Berlíne?

Slovenská produkcia má byť opäť na čo hrdá.

Fanúšikova seriálu Čas nádejí, držte palce. Uspeje v Berlíne?

Slovenský seriál Čas nádejí, ktorý si získal množstvo fanúšikov, sa prebojoval až do finále prestížneho festivalu PRIX EUROPA 2024. Seriál získal obrovskú popularitu a teraz bude bojovať o víťazstvo v kategórii hraných filmov (Video Fiction). Z pomedzi 99 prihlásených diel postúpil medzi 24 najlepších.

CAS_NADEJI_06_1.112.1.jpg

Podľa dramaturgičky STV Dany Gargulákovej už samotná účasť vo finále je veľkým ocenením. „Už účasť vo finále pri tak veľkom počte prihlásených je pre Slovensko, Slovenskú televíziu a rozhlas a našu pôvodnú dramatickú tvorbu dôkazom, že ju robíme kreatívne a vysoko profesionálne,“ povedala.

Historický seriál Čas nádejí mal svoju premiéru začiatkom roka a jeho sledovanosť lámala hranicu pol milióna divákov. Mnohí ocenili aj obsadenie hlavných úloh, ktoré stvárnili Dominika Morávková – Zeleníková a Daniel Žulčák.

CAS_NADEJI_07_1.391.1.jpg

V ďalších úlohách sa predstavili napríklad Judit Pecháček, Zuzana Mauréry, Ady Hajdu, Martin Šalacha, Róbert Sipos, Katarína Krajčovičová a mnohí ďalší. Seriál priniesol, okrem známych hereckých stálic aj nové tváre, ktoré si diváci okamžite obľúbili.

Po skončení prvej série sa okamžite objavil dopyt po pokračovaní, na ktoré fanúšikovia stále netrpezlivo čakajú. Tvorcovia síce potvrdili, že druhá séria bude, ale jej presný dátum zatiaľ nie je známy.

Festival PRIX EUROPA prebehne od 6. do 11. októbra v Berlíne, kde budú prebiehať prezentácie a diskusie o súťažiacich dielach. Slávnostné vyhlasovanie víťazov a odovzdávanie cien prebehne v piatok 11. októbra.

25 50 75 90