Úvod Novinky Zaujímavosti
Zabavte deti doma: Ako vyrobiť jedlý papier či magnetický sliz?
Zabavte deti doma: Ako vyrobiť jedlý papier či magnetický sliz?

Zabavte deti doma: Ako vyrobiť jedlý papier či magnetický sliz?

Slovenské centrum dizajnu pripravilo pre mladých bádateľov a bádateľky na prázdniny publikáciu s receptami na výrobu nových zaujímavých materiálov.

Metodická príručka pre deti vznikla v spolupráci s viedenským Múzeom Aplikovaných Umení. Deti si takto môžu vyrobiť jedlý papier, magnetický sliz, či nádobku na mydlo z malých kúskov plastu.

Príručka je určená pre deti od desať rokov, ktoré by tvorivé projekty už mali zvládnuť aj samé. Nemusíte sa obávať ani zbytočných návštev obchodu. Deti by totiž mali všetky ingrediencie na svoje pokusy nájsť doma, nepotrebujú žiadne špeciálne pomôcky ani suroviny.

Kniha radí aj ako spracovať odpadový materiál. Napríklad si môžu vyrobiť misku z kuchynského odpadu. Ako na to, prezradila pre Rádio_FM zostavovateľka príručky Gabriela Rybáriková:

„Šupa nádobku si decká vyrobia tak, že zozbierajú šupky zo zeleniny, rozvaria ich a rozmixujú. Túto hmotu si dajú do nádobky, ktorá poslúži ako forma. Na spevnenie môže poslúžiť špagát. Takto pripravenú nádobku nechajú vyschnúť. Nádobka zatvrdne a keď ju vyklopíme, je hotová."

Ako si vyrobit nove materialy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

foto: Shutterstock

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia