Úvod Novinky Zaujímavosti
Koronavírus na Slovensku opäť láme rekordy
Koronavírus na Slovensku opäť láme rekordy

Koronavírus na Slovensku opäť láme rekordy

Počet aktívnych prípadov sa opäť výrazne zvýši.

Testy vo štvrtok 3. septembra odhalili na Slovensku koronavírus u 137 ľudí, čo je najvyšší denný prírastok od prepuknutia epidémie. Doterajšie maximum bolo z 20. augusta - 123.

Vo štvrtok pozitívne testovaní sú z okresov Bratislava (42), Nitra (11), Michalovce (9), Košice (6), Senec (6), Žilina (5), Spišská Nová Ves (5), Liptovský Mikuláš (4), Stará Ľubovňa (4), Prešov (4), Trenčín (4), Tvrdošín (4), Brezno (3), Dunajská Streda (3). Po dvoch pozitívnych prípadoch zaznamenali okresy Banská Bystrica, Partizánske, Pezinok, Prievidza, Trnava. Jeden nový prípad hlásia okresy Čadca, Dolný Kubín, Galanta, Ilava, Komárno, Kysucké Nové Mesto, Malacky, Martin, Nové Zámky, Piešťany, Považská Bystrica, Rožňava, Ružomberok, Skalica, Sobrance, Topoľčany a Zlaté Moravce. Je medzi nimi 67 žien a 70 mužov, sú vo veku od niekoľkých mesiacov do 91 rokov.

Šiesti na pľúcnej ventilácii

Laboratóriá vo štvrtok otestovali 4 772 vzoriek, spolu urobili už vyše 348-tisíc testov. Od prepuknutia ochorenia COVID-19 bolo na Slovensku už 4 300 pozitívne testovaných osôb. Vo štvrtok sa vyliečilo ďalších 76 pacientov, celkovo sa doposiaľ uzdravilo 2 693 ľudí.

Počet aktívnych prípadov sa tak opäť výrazne zvýšil. Zo stredajších 1509 na 1570, čo je najviac od začiatku epidémie v úvode marca. Doposiaľ sme najviac aktívnych prípadov evidovali v sobotu 29. augusta - 1565.

V nemocniciach je s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň hospitalizovaných 92 ľudí, z nich potvrdené ochorenie má 70 pacientov, informuje o tom Ministerstvo zdravotníctva SR na sociálnej sieti. Na JIS je deväť ľudí, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje šesť pacientov.

Chorobe nepodľahla žiadna ďalšia osoba, na Slovensku aktuálne evidujeme 37 úmrtí pacientov s potvrdeným koronavírusom.

(info: RTVS, SITA, TASR, foto: TASR)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia