Úvod Novinky Zaujímavosti

Odkaz agenta reprezentantom: Motivácia? Ukážte im video z Chorzówa

Slovenských futbalistov čaká kľúčový zápas baráže majstrovstiev Európy 2020.

Odkaz agenta reprezentantom: Motivácia? Ukážte im video z Chorzówa

V Bratislave privíta výber Pavla Hapala v zápase bez divákov Írov a ak si chcú udržať šancu na postup, musia vyhrať. V podobnej situácii bola naša reprezentácia viackrát. Najpamätnejší je zápas z poľského Chorzówa, v ktorom si po výhre 1:0 v roku 2009 naši futbalisti zabezpečili miestenku na majstrovstvá sveta v Južnej Afrike. Bol pri tom aj bývalý obranca a dnes hráčsky agent Martin Petráš.

201007_petras Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


„Bude to vyrovnaná partia, bude rozhodovať aj šťastie. Niečo sa však bude musieť zmeniť. Keby to malo vyzerať ako pred mesiacom, veľké nádeje si robiť nemusíme,“ narážal na septembrovú prehru s Českom 1:3 a remízu v Izraeli 1:1 Petráš v Športžurnále+. 

Pozliepaná zostava trénera Vladimíra Weissa odohrala v októbri 2009 pamätný zápas v Chorzówe. Po víťazstve 1:0 sa Slováci premiérovo prebojovali na svetový šampionát. Situácia je dnes v mnohom podobná, ale napriek tomu trocha odlišná. Írov musíme zdolať, inak sme bez šance.

„Obstreľovali nás sprava-zľava, všetky tyčky zvonili. Chalanom by malo stačiť, aby sa im pustil nejaký zostrih z tohto zápasu. Za našich čias sa na tieto zápasy ani nerobili prípravy, ten zápas vás musí sám o sebe pripraviť, jeho dôležitosť. Je to o mentálnom nastavení, ako k tomu pristúpiť,“ povedal Petráš.

Aké sú podľa neho naše šance? Bude náš tím hrať v inom svetle ako pred mesiacom? A patrí Slovensko v súčasnosti medzi 24 najlepších tímov Európy? Aj tieto otázky mu položil v podcaste Športžurnál+ Martin Kaigl.

Zápas Slovensko - Írsko vysielame v priamom prenose od 20:20 na Jednotke, na webe rtvs.sk a v Rádiu Slovensko.

25 50 75 90

Dajte vedieť vašim priateľom a známym.