Úvod Novinky Zaujímavosti
Ministerstvo podáva pomocnú ruku kultúrnej obci
Ministerstvo podáva pomocnú ruku kultúrnej obci

Ministerstvo podáva pomocnú ruku kultúrnej obci

 Záujemcovia majú čas do 19. októbra.

Prostredníctvom formuláru sa ministerstvo kultúry rozhodlo zmapovať ekonomické dopady pandémie nového koronavírusu na pracovníkov v kultúrnom a kreatívnom priemysle. Formulár je dostupný na webe rezortu kultúry a jeho vyplnenie je možné do 19. októbra.

Ministerstvo vedené Natáliou Milanovou verí, že vďaka údajom získaným cez formulár dostane „reálne dáta o finančných stratách v jednotlivých oblastiach nezávislej kultúry a aj o počte ľudí pracujúcich v kultúre a kreatívnom priemysle". Získané informácie plánuje rezort použiť pri určovaní objemu mimoriadnych dotácií na odstraňovanie následkov či znižovanie negatívnych vplyvov koronakrízy na oblasť kultúry.

Návrh novely zákona o poskytovaní dotácií pre kultúrnu obec schválila minulý týždeň vláda. Legislatívny návrh smeruje teraz do parlamentu, kde o ňom budú v skrátenom konaní na najbližšej schôdzi rokovať poslanci. Milanová očakáva jeho hladké prijatie. „Novelizovaný zákon by mal byť účinný od 1. novembra, za ideálnych podmienok by sme už 16. novembra mohli spustiť výzvu," uviedla ministerka.

Detaily samotnej výzvy rezort ešte spresní.

(info: MK SR, TASR, foto: TASR)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia