Úvod Novinky Zaujímavosti
Vianočná pieseň RTVS: Nádej prebíja smútok
Vianočná pieseň RTVS: Nádej prebíja smútok

Vianočná pieseň RTVS: Nádej prebíja smútok

Text k skladbe napísal Daniel Hevier.

Slovensko čakajú nezvyčajné vianočné sviatky, ktoré budú poznačené pandémiou nového koronavírusu. RTVS pre svojich divákov a poslucháčov pripravila, ako je dobrým zvykom, vianočnú skladbu, ktorá, veríme, poteší v týchto neľahkých časoch celé Slovensko.

Pieseň s názvom Dieťa v nás je výsledkom spolupráce telerozhlasu a viacerých známych umelcov. Hudbu zložili Peter Uherčík a František Griglák, text zase napísal Daniel Hevier, skladbu naspieval päťnásobný zlatý Slávik Peter Cmorík.

vianočná pieseň rtvs

Pieseň hudobne odprevádza Symfonický orchester Slovenského rozhlasu a Dievčenský spevácky zbor SRo pod taktovkou Adriana Kokoša.

Spojenie symfonického orchestra a rockového speváka je pomerne netradičné. „Orchester je takýmto piesňam naklonený. Pre nás je to oddychová práca, lebo je to pekné, milé a bez stresov," uviedol k spolupráci Adrian Kokoš.

102012031612;Kovácsová;vianocna_piesen Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Daniel Hevier text písal na hudbu a zasadil ho do súčasnej situácie. „Dal som mu aj tragický podtón, ale aby to nebolo zase úplne bezvýchodiskové, takže nádej a optimizmus musel prebiť a zvíťaziť nad pocitom smútku," opísal svoj počin básnik a textár.

Pozrite si klip k vianočnej skladbe Dieťa v nás.

(foto: RTVS)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia