1. Uvedomiť si, že sviatky trvajú 4-5 dní a v bežné dni by sme sa mali vrátiť na „normálny" režim.
2. Riadiť sa pravidlom: Nezjem, čo doma nemám! Už pri nákupe vyberať potraviny pomenej, nenakupovať haldy potravín, ktoré budeme musieť dojedať, aby sa nepokazili.
3. Pozerať skôr na kvalitu potravín než na kvantitu.
4. Pripravovať sviatočné jedlo až pár dní pred sviatkami. Čím skôr vypekáme koláčiky, pochutiny a skúšame nové recepty, tým skôr nabiehame na novú životosprávu a naše telo príjma viac potravín.
5. Hľadať zdravšie spôsoby príprav jedál. Aj taká ryba sa dá pripraviť zdravým spôsobom, no i ako „kalorická bomba"! Namiesto vyprážania skúste dusiť!
6. Hľadať v zaužívaných receptoch chutné alternatívy. Grécky jogurt vie byť skvelou náhradou majonézy v sviatočnom šaláte.
7. Myslieť na energetický príjem/ výdaj. To znamená, že ak viac zjeme, potrebujeme sa aj viac hýbať.
25 50 75 90