Úvod Novinky Zaujímavosti
Vzdelávajte sa s RTVS a vypočujte si diela slovenskej literatúry
Vzdelávajte sa s RTVS a vypočujte si diela slovenskej literatúry

Vzdelávajte sa s RTVS a vypočujte si diela slovenskej literatúry

Ideálna ponuka od RTVS na obdobie zákazu vychádzania. Nech ste kdekoľvek, stačí vám internet a stránku rtvs.sk môžete využiť na vzdelávanie sa a to príjemnou formou. 

Na našom webe nájdete postupne viaceré kľúčové diela slovenskej a svetovej literatúry a to v netradičnej forme - nahovorené. Vo vysielaní Rádia Devín si už jedenásty rok môžete vypočuť čítanie na pokračovanie z cyklu Parnas. Následne sa tieto diela objavia aj v archíve na našom webe.

Dávame do pozornosti unikátny projekt Vojtech Zamarovský: Za diedmimi divmi sveta. Je to absolútna novinka. Diela nahovoril Peter Sklár a ako úvod do diela zakladateľa modernej slovenskej literatúry faktu si môžete vypočuť názory historika Pavla Valachoviča, archeológa Michala Habaja a egyptológa Jozefa Hudeca.

V roku 1960 týmto dielom Vojtech Zamarovský v literatúre faktu debutoval. Predtým mu síce vyšli jeho preklady, ale taký úspech nečakal. O tri roky neskôr nasledovalo vydanie v češtine v preklade jeho manželky Márie - takisto úspešné. V rozhlasovej verzii z vydania roku 2003 nám toto kultové dielo bude čítať opäť Peter Sklár. Vyše dva mesiace putujeme po starovekom Egypte, Mezopotámii a Grécku, aby sme spoznali sedem divov antiky, tak ako ich zostavil staroveký učenec Filón.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia