Úvod Novinky Zaujímavosti
Poisťovací právnik si v električke plní detský sen
Poisťovací právnik si v električke plní detský sen

Poisťovací právnik si v električke plní detský sen

Adela Vinczeová si do talkshow Trochu inak s Adelou pozýva hostí, ktorí sú výnimoční svojou originalitou.

Jedným takým je aj Vladislav Pastucha, ktorý pracuje ako právnik v poisťovni a zároveň ako vodič električky. Plní si tým detský sen. „Môj otec pracoval na železnici v rušňovom depe, takže som stále chodil okolo vlakov. Keď bývajú rôzne dni otvorených dverí, napríklad dopravného podniku, malé deti sa tam chodia pozerať a posadiť. Vtedy to človek cíti, že toto by som chcel robiť, takýto veľký stroj by som chcel raz sám ovládať," vysvetlil. Postupne si napĺňa v tejto oblasti aj ďalšie sny. „Minulý rok sa mi podarilo urobiť si vodičský preukaz na autobus a teraz som v kurze na trolejbus."

Pred jazdou musí vodič skontrolovať električku - či svietia všetky svetlá, či fungujú všetky dvere, či fungujú všetky označovače. Vladislav Pastucha priznal, že pri kontrole nachádza rôzne veci. „Ľudia zabúdajú v električkách rôzne veci, ako napríklad dáždniky, mobily, použité oblečenie. Raz som dokonca našiel igelitku plnú mäsa a potravín."

Vladislav Pastucha dohovára aj svojim známym a kamarátom, aby viac využívali MHD. „Niektorí mi nerozumejú. Čudujú sa, že prečo ako právnik chodím MHD. Odpovedám im, že keby sme všetci chodili autami, smogu v meste budeme mať toľko, že sa jednak ani nepohneme a na druhej strane sa nebudeme vedieť ani nadýchnuť."

Kompletný rozhovor Adely Vinczeovej s Vladislavom Pastuchom si môžete pozrieť v priloženom videu.

Odvysielané vydania relácie Trochu inak s Adelou nájdete v online archíve na webe RTVS.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia