Úvod Novinky Zaujímavosti
Krutá pravda o čistote slovenského ovzdušia. Čo naozaj dýchame?
Krutá pravda o čistote slovenského ovzdušia. Čo naozaj dýchame?

Krutá pravda o čistote slovenského ovzdušia. Čo naozaj dýchame?

Vypočujte si, ako vieme prispieť k tomu, aby bola kvalita ovzdušia lepšia.

Čo skutočne dýchame? Ochranári bijú na poplach a hoci často počúvame, že žijeme v znečistenom ovzduší, nepokladáme to za príliš veľký problém. Neuvedomujeme si však, že za špinavý vzduch plný škodlivých látok si môžeme sami.

Európska komisia žaluje Slovensko a niekoľko ďalších krajín na Súdnom dvore EÚ. Dôvodom je dlhodobé prekračovanie denných limitov tuhých častíc v ovzduší a okrem toho aj fakt, že štáty neprijímajú opatrenia na zlepšenie situácie. Téme sa vo vysielaní venovalo Rádio_FM.

smog Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Čo môžeme urobiť, aby sme prispeli k zlepšeniu kvality ovzdušia v našom okolí? Presadnime z áut na bicykle, pešou chôdzou pomôžeme nielen životnému prostrediu, ale aj vlastnému zdraviu. V prípade áut sú najlepšou alternatívou nízko-emisné prostriedky - napr. elektrické hybridy. Nespaľujme odpad, platí to aj v prípade odpadového dreva ako je nábytok či okná.

Venujme pozornosť aj palivu, ktorým kúrime, špeciálne v oblastiach, kde sa objavujú smogové situácie. V prípade kúrenia drevom, používajme také, ktoré je dobré vysušené, a to minimálne rok, ideálne dva. Veľmi dôležité je pravidelné čistenie kotla a komína a kontrola regulačných klapiek.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia