Úvod Novinky Zaujímavosti
Tip na výlet: Haluzická tiesňava je krásna aj počas daždivej jari
Tip na výlet: Haluzická tiesňava je krásna aj počas daždivej jari

Tip na výlet: Haluzická tiesňava je krásna aj počas daždivej jari

Vyberte sa na čarokrásne miesto v srdci prírody.

Pandemická situácia na Slovensku sa konečne začala mierne zlepšovať a s touto úľavou sa pomaly vraciame aj k objavovaniu krás Slovenska. Na netradičný výlet sa môžete vybrať už v sobotu o 8:30 s Televíkendom na Dvojke.

Objavíte málo známe, no o to krajšie zákutie Slovenska, ukryté v lese medzi Trenčínom a Novým Mestom nad Váhom - Haluzickú tiesňavu. Nechajte sa inšpirovať najnovšou reportážou obľúbenej relácie RTVS a doprajte si prechádzku v lone prírody, pri ktorej sa vďaka náučnému chodníku aj niečo nové dozviete.

 

5 dôvodov, prečo sa ísť pozrieť do Haluzickej tiesňavy

  1. Trasa je nenáročná, takže na ňu pokojne môžete zobrať aj tých najmenších, prechádzku zvládnu aj úplní začiatočníci. Okrem toho je vhodná aj pre pohodlnejšie povahy, pretože k vstupu do kaňonu sa dá ľahko dostať aj autom

  2. Roklina je unikátna tým, že sa neustále rozširuje veľkou rýchlosťou, a tak sa jej vzhľad stále mení. V súčasnosti je dlhá jeden kilometer, hlboká 50 metrov a široká 200 metrov. Môže za to potok, ktorý postupne vymieľal okolité horniny.

    Haluzicka_roklina

  3. Nájdete tu božský pokoj, v ktorom sa môžete dokonale zrelaxovať a zabudnúť na starosti. Haluzická roklina je prírodnou pamiatkou už takmer 60 rokov. Platí tam štvrtý stupeň ochrany.

  4. V Haluzickej rokline môžete pozorovať stopy dávnej minulosti, je tam totiž románsky kostolík s hradiskom z 13. storočia.

  5. Upršané počasie, ktoré nás sprevádza takmer počas celého mája, nebude na výlete nijakou prekážkou, pretože tiesňava za dažďa vyzerá takmer ako prales. Treba sa len poriadne obliecť a obuť, a samozrejme, dávať si pozor.
25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia