Úvod Novinky Zaujímavosti
Zelené oázy známych osobností: Pozrite na tú nádheru
Zelené oázy známych osobností: Pozrite na tú nádheru

Zelené oázy známych osobností: Pozrite na tú nádheru

Záhrady im prinášajú radosť, pokoj a dokonca aj prímorskú atmosféru.

Bzukot včiel, štebotanie vtáčikov v korunách stromov, omamná vôňa a pestré farby kvetov, ktoré potešia oko aj dušu. To sú vlastnosti záhrad, ktoré milujú azda všetci, ktorí ich nielen vytvoria, ale aj navštívia.

Ivan Tuli Vojtek.jpg

Sedí na konári a je šťastný

Aj medzi známymi slovenskými osobnosťami sa nájdu zanietení záhradkári a záhradkárky, ktorí si vytvorili kúsok raja - zelenú oázu. Patrí k nim aj herec Ivan Tuli Vojtek.

„Moja záhrada je moje dielo - je praktické, účelné, pohodlné, i pekné. Niekedy si len tak sedím na konári, nie síce bohatý, ale zato zdravý a šťastný," hovorí s úsmevom.

Hodiny omamnej vône

Inak to nemá ani herečka Zuzana Vačková. Na záhrade má i vistériu, ktorá síce nekvitne dlho, no ak je v kvete, je pre ňu oázou radosti.

Zuzana vačková.jpg

„Tá omamná vôňa, ten usilovný bzukot včiel, ten nádherný pohľad. Dokážem vdychovať jej vôňu a dívať sa na ňu celé hodiny," prezrádza.

Ako pri mori

Usilovnou záhradkárkou je speváčka Marcela Molnárová, ktorá si na záhradu doniesla kus prímorskej atmosféry.

Marcela Molnárová a jej nezábudky.jpg

„Veľká palma a červienka zabezpečujú v horúcom lete príjemný chládok. Na tienistú stranu som vysadila kríkové hortenzie, ktorých kvety ma tešia až do neskorej jesene," hovorí.

A dodáva, že z balkóna navyše každoročne pripevní námornú plachtu, ktorá dáva ešte väčší tieň a dopĺňa tak stredomorskú atmosféru. „Večer si zasvietime girlandovým osvetlením a dovolenkovú atmosféru máme pred oknami," dopĺňa.

Slnečnú stranu záhradky Marcely Molnárovej zase pokrýva už od skorej jari koberec nezábudiek a v máji svojou krásou a vôňou láka purpurový klematis, fialkový železník argentínsky, ľalie, ružový krík, Budleja Dávidova - letný orgován a k morskej atmosfére si speváčka dopriala aj jeden koreň popínavého viniča.

„Čerešňa i trávnik s celou záhradkou vyžadujú veľa starostlivosti, ktorá ma veľmi baví a napĺňa. Posledné roky som začala vysádzať aj zeleninu a prekvapila ma jej úroda, tak v tom pokračujem a zeleninovú záhradku rozširujem," uzatvára opis svojej zelenej oázy.

Voňavé spomienky

Kvety zbožňuje aj Bibiana Ondrejková so svojou dcérou Grétkou. „Ruže mi pripomínajú môjho starého otca Janka Štrossa, ktorý dopestoval nádherné kúsky," spomína.

ondrejkova_dcerka.jpg

„Kvety mi okrem pekného priestoru prinášajú aj pokoj v duši a dobrý pocit. Terasa je mojou oázou, ktorú si za svoju berú aj vtáčiky," dodáva.

Vytvorili ste si svoju malú či veľkú zelenú oázu na záhrade či balkóne? Vysadili ste si muškáty, hortenzie, či v pastelových farbách záhon pivónií? Alebo ste premenili vašu záhradu na malé levanduľové Provence? Prihláste sa do súťaže MOJA OÁZA s REGINOU.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia