Úvod Novinky Zaujímavosti
Kamil Mikulčík: Hudobník aj herec s túlavými topánkami
Kamil Mikulčík: Hudobník aj herec s túlavými topánkami

Kamil Mikulčík: Hudobník aj herec s túlavými topánkami

Skladateľ Kamil Mikulčík sa od začiatku vysielania nedeľného zábavníka Slovenského rozhlasu Skúška sirén venuje príprave hudby.

Rodák z Trnavy začínal ako študent Fakulty podnikového manažmentu na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Nakoniec si ho podmanil odbor herectva na Vysokej škole múzických umení. Dnes aktuálne zhudobňuje zakaždým texty do nedeľného zábavníka.

102106061613;mikulcik Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autori Tomáš Hudák a Samo Trnka pripravujú do aktuálnych vydaní texty. Kamil Mikulčík sa snaží s nimi vyhrať najmä vtedy, ak ako hovorí, vidí, že by z toho niečo mohlo byť aj viac ako dobrá pesnička. Času je totiž niekedy pre aktuálnosť málo.

Za pár hodín veľa muziky

Ako priznáva, vtedy zasiahne aj do textov. Niekedy nestíha, veď má na to v podstate „len pár hodín."

NelaPociskovaKamilMikulcik.jpg

Ako spevák zahviezdil v duete s Nelou Pociskovou. Po 11 rokoch neúčasti SR v súťaži Eurovision Song Contest v roku 2009 postúpili až do moskovského semifinále.

Spolu s Braňom Kostkom spoluzaložil úspešnú hudobnú formáciu Fragile. V minulom roku Kamil Mikulčík vydal svoje prvé autorské CD pod názvom 40 zím.

V nedeľnom rozhlasovom zábavníku Skúška sirén si navzájom s jej autormi pomáhajú.   Tomáš Hudák a Samo Trnka nie sú vyštudovaní herci, čiže pri scénkach im zasa pomáha Kamil Mikulčík s profesným fortieľom.

Túlavé topánky umelca

„Majú dôveru vo mňa, že herecké veci spolu preberieme a nahlas si to hovoríme, čo by bolo dobré."

MasaAKamilMikulcik.jpg

Podľa herca, speváka a skladateľa Kamila Mikulčíka sa už obaja Tomáš Hudák aj Samo Trnka za dva roky vysielania zábavníka Skúška sirén veľmi herecky zlepšili.

On sám začínal v Túlavom divadle a v Radošinskom naivnom divadle. Dnes ho môžeme vidieť aj v hosťovaní v Slovenskom národnom divadle, či v Štúdiu L+S a v Mestskom divadle v Brne.


Foto: TASR, SITA

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia