Úvod Novinky Zaujímavosti

Pravidlá ZOO - Tieto želania návštevníkov sa nikdy nesplnia

Môžete si požičať páva na svadobné fotenie či hádzať tuleňom piškóty?

Pravidlá ZOO - Tieto želania návštevníkov sa nikdy nesplnia

Návšteva zoologickej záhrady je príjemným spestrením rodinného programu - na svoje si prídu malá aj veľkí. Nie vždy však z toho majú radosť zamestnanci zoologických záhrad, ktorá sa musia vysporiadavať s nezvyčajnými požiadavkami návštevníkov.

Neustále fotenie v klietke s gorilami a hadmi okolo krku, alebo nakrúcanie reklám s divokými šelmami.

Aj s takýmito žiadosťami sa stretávajú chovatelia v ZOO Košice, v ktorej zaznamenávajú rekordný nárast návštevníkov. Napriek tomu, mnohým netradičným požiadavkám je nemožné vyhovieť.

102107211413;mano; ZOO Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Nereálne požiadavky a pravidlá

Viaceré požiadavky sú nereálne a v rámci bezpečia sa určite neodporúčajú. „Zažili sme prípad, kedy nás babička prosila, či by sa jej vnúčik nemohol ísť odfotiť do klietky s tigrom," priznala hovorkyňa Eva Malešová Lukášovi Manovi z Rádia Slovensko.

„Medzi tie najikonickejšie patrí aj pár, ktorý prišiel s požiadavkou, že by si chceli na svadbu požičať páva, aby sa mohli s ním nafotiť," zhrnul zoológ Patrik Pastorek.

V zoo je prísne zakázané dokrmovať zvieratá. „Často nachádzame u orlov pohádzané hranolky alebo u tuleňov piškóty. Najhoršie je, že zvieratá musia byť po takejto strave liečené a to si už návštevník neuvedomuje," dodal zoológ.

Rekordná návštevnosť

Zvýšená návštevnosť robí košickej zoo veľkú radosť. Hranicu stotisícovej návštevnosti dosiahli o dva týždne skôr, ako minulý rok.

„Keďže sme boli zatvorení viac ako tri mesiace, tak je toto číslo úplne pozoruhodné," dodala na záver hovorkyňa.

Foto: Shutterstock

25 50 75 90