Úvod Novinky Zaujímavosti
Hodinový manžel - volajú si ho aj muži. Prekvapí vás, ako často
Hodinový manžel - volajú si ho aj muži. Prekvapí vás, ako často

Hodinový manžel - volajú si ho aj muži. Prekvapí vás, ako často

S akými prácami v domácnosti hodinový manžel pomôže a čo určite nespraví?

Viac pokusov ako založiť úspešnú firmu priviedli Roberta Uhrína k službe hodinového manžela. Stal sa Hosťom Nory Gubkovej v Rádiu Slovensko.

Viac dvojzmyslov okrem vtipu, že hodinový manžel môže hneď, kým vlastný až o týždeň, už nezaznelo, ale vysielanie aj tak priam iskrilo vtipom.

Prehľad v bedekeri služieb

Relácia poskytla slušný prehľad v bedekeri služieb, na čo všetko sa dá táto služba využiť. V službe hodinový manžel pracujú odborníci na vodu, plyn, elektrinu, murári, stolári, tapetári, omietkári, strechári, záhradníci, maliari, inštalatéri a iní.

Ide o skutočne naslovozvatých profesionálov. Sú nielen šikovní, zruční, ale majú aj príslušné certifikáty. Robert Uhrín ich získava aj od veľkých firiem, keď si chcú vo svojej profesii privyrobiť.

Moderátorku Noru Gubkovú zaujímalo, či by boli ochotní aj vyvenčiť psa a či sa s takou požiadavkou už stretol?

To Robert Uhrín nevylúčil, ale upozornil, že hodinová sadzba by nebola na venčenie psa, ak by o to zákazník požiadal na mieste už privolaného pracovníka z inej oblasti, lebo "odborník si to dá zaplatiť ako odbornú prácu."

Rovnako v tejto službe pracujú aj ženy, a to v prácach, ktorú zvládajú lepšie, než muži. Teda ide o rôzne domáce práce: upratovacie služby, umývanie okien, či žehlenie bielizne, pekárky, kuchárky, chyžné.

HNG-160821-hodinovy-manzel-RTVS

A Robert Uhrín s prehľadom dokázal vysvetliť každú možnú komplikovanú situáciu, aká môže v domácnosti nastať.

Od jednoduchých prác, akým je navŕtanie poličky, či výmena žiarovky, hovoril aj o tých komplikovanejších situáciách:

„Ak niekomu tečie voda a skúšal by to opraviť sám bez potrebného náradia, či skúseností, riskuje, že sa mu práca nepodarí a dôjde ešte k väčším škodám, trebárs, že vytopí susedov. Ak si objedná našu službu, prídu certifikovaní pracovníci, ktorí sú aj na prípady, ak sa oprava nepodarí, pripoistení."

V tomto zmysle je rozhodnutie objednať si odborníkov oveľa lepšia voľba. Tých prípadov je však viac aj v prípade objednávok hodinových manželiek.

Objednávku nakoniec stornovali

Robert Uhrín vie, že „ženy sú dnes veľmi pracovne vyťažené a vedia trebárs všetko doma vyžehliť, ale dlho im to samozrejme trvá".

  žehlenie-Pavol-Ďurčo-TASR

Keď si túto službu objednajú cez hodinového manžela, príde pani, vyžehlí a dáma, ktorú si službu objedná, sa môže po práci viac venovať relaxu s rodinou trebárs na výlete do prírody.

Ženy vs. muži

Rovnako to platí pri upratovaní, či umývaní okien. Čiže cez hodinového manžela si žena pomôže so všetkými domácimi prácami, prípadne muž bez partnerky si tieto služby objednáva tiež.

Aj v prípade odborných prác, či drobných opráv platí aj v prípade mužov, že si objednávajú pracovníkov cez hodinového manžela:

„Naši muži sú veľmi šikovní a vedia veľa vecí, ale sú pracovne vyťažení, majú stres, objednajú si teda naše služby."

Možno to niekoho prekvapí, ale "dokonca je to zaujímavý pomer, že približne 50 percent žien a 50 percent mužov si nás objednáva. Iba možno o máličko viac žien."

Z tých kurióznych prípadov Robert Uhrín hovoril o situáciách, keď manželka objednala službu hodinového manžela, lenže kým prišiel, jej vlastný manžel všetko urobil, „aby sa nemusel hanbiť" a tak objednávku stornovali.

práčovňa-verejná-Vatikán-TASR

Stane sa však aj hodinovému manželovi, že jeho vlastná manželka sa hnevá, lebo niečo doma neopraví?

Robert Uhrín spontánne vyprskol do smiechu, že „veru dosť často".

Zo šoku bol veľký smiech

A to bola voda na mlyn Nory Gubkovej, ktorú hneď zaujímalo, ako by sa teda cítil on, keby prišiel domov a našiel by tam manžela na objednávku, ktorý zaňho opravuje, čo on dovtedy doma nestihol:

„Bol by som za to veľmi vďačný," úprimne sa priznal Robert Uhrín, lebo "mám veľa práce a doma už nestíham". Z tých kurióznych prípadov spomenul telefonát ženy, ktorá povedala:

„Dobrý deň, potrebujem nájomného vraha."

Až po chvíli dodala, že „potrebujem totiž vypratať na balkóne vajcia po holubici." A tak z prvotného prekvapenia bol veľký smiech.

Slovenskú službu hodinového manžela si už objednávajú aj zákazníci z Česka. Robert Uhrín hovoril, že český trh je otvorenejší ako ten náš a tak už poskytujú služby aj v Prahe, či v Brne.

Zákazníci dnes ak nevedia presne definovať, kde majú problém, posielajú maily s fotografiami a vo firme už potom lepšie určia, akých odborníkov potrebujú.

Celú reláciu si môžete vypočuť z archívu RTVS bez reklám a zadarmo, určite sa dozviete veľa ďalších zaujímavých informácií.

Foto: TASR a RTVS

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia