Úvod Novinky Zaujímavosti
Cestovateľ Martin: Ľudia, ktorí majú málo, sa rozdajú najviac
Cestovateľ Martin: Ľudia, ktorí majú málo, sa rozdajú najviac

Cestovateľ Martin: Ľudia, ktorí majú málo, sa rozdajú najviac

Vypočujte si cestovateľské zážitky Slováka, ktorý navštívil aj na prvé počutie nebezpečné kúty sveta.

Martin Navrátil je skúsený cestovateľ a dobrodruh, ktorý už prešiel 184 krajín. Ako prezradil v rozhovore pre Rádio_FM, paradoxom je, že „prechodené“ stále nemá mnohé štáty Európskej únie.

„Nemrzí ma to, lebo necestujem iba preto, aby som si to odškrtával,“ prezradil v rannom vysielaní rádia. Pandemické obdobie aj napriek mnohým obmedzeniam a nepríjemnostiam strávil mimoriadne aktívne. „Korona ma zastihla v Rusku,“ prezradil.

Rano na eFeMku (cestovateľ Martin Navrátil) 25.10.2021 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ďalšie tri mesiace strávil s priateľkou v Kambodži. Tento cestovateľský zážitok opísal ako „príjemné uväznenie na jednom z kambodžských ostrovov.“

Martin má na zozname miest, ktoré navštívil, aj Irak či Afganistan. Pre našinca na prvé počutie nielen vzdialené a exotické krajiny, ale aj krajiny, ktoré vzbudzujú obrovský rešpekt.

Z ľudí som cítil dobro, hovorí Martin

Vášnivý cestovateľ však otvorene hovorí o mimoriadne príjemných zážitkoch a skúsenostiach s miestnymi, ktorí sú ochotní pomôcť a riešiť každodenné problémy aj s cudzincami.

„Zistil som, že čím viacej zničená krajina, napríklad Irak, kde bolo v stanoch aj 60 stupňov, bez problémov mi ponúkli vodu. Stretol som ľudí, ktorí mali sami málo, no cítil som z nich dobro,“ zaspomínal si na zážitky z ciest Martin.

V rozhovore prezradil aj to, v ktorej krajine sú najusmievavejší ľudia, kde zasa nesmiete hladkať malé deti po hlavách, čo je najdôležitejšie predtým, ako sa rozhodnete vycestovať do neznámej krajiny a ako reagovali ľudia z Afriky, keď im hovoril o slovenskom splachovaní toaliet pitnou vodou.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia