Úvod Novinky Zaujímavosti
3 tipy na výlet pre celú rodinu: Vydajte sa spoznávať Slovensko
3 tipy na výlet pre celú rodinu: Vydajte sa spoznávať Slovensko

3 tipy na výlet pre celú rodinu: Vydajte sa spoznávať Slovensko

Hľadáte tip na výlet s rodinou či s priateľmi? Vieme, kam sa vybrať.

Slovensko ukrýva množstvo nádherných miest, ktoré rozhodne stoja za návštevu. Nech sa vydáte ktorýmkoľvek smerom, s istotou natrafíte na čarokrásne zákutia, v ktorých je vždy čo robiť.

1. Štúrovo

Toto krásne mesto, ktoré sme nedávno navštívili aj s reláciou S Úsmevom po Slovensku, leží pri Dunaji na hranici s Maďarskom. Do Štúrova sa pohodlne dostanete autom aj vlakom, cesta z Bratislavy netrvá dlhšie než dve hodinky. Nájdete tu množstvo rekreačných stredísk, termálne kúpaliská aj skvelé cyklotrasy, ktorými sa môžete vybrať do susedných miest.

Zo Štúrova si potom môžete urobiť výlet do susedného Ostrihomu, kam vedie aj pešia cesta cez most. Obľúbená Budapešť je od Štúrova vzdialená len 50 kilometrov, takže ak ste ju ešte nenavštívili, môžete tak urobiť.

Deti na jazere

2. Banská Bystrica

Ak sa rozhodnete navštíviť Banskú Bystricu, rozhodne nevynechajte hru Ratujte Cesnaka, ktorú si pre turistov pripravilo mestské turistické centrum. Hlavnou postavou zábavno-náučnej hry je Július Cesnak, richtár, ktorý sa zaslúžil o výrazný rozvoj mesta.

Okrem mnohých historických pamiatok ponúka Banská Bystrica aj množstvo športových a turistických atrakcií. Môžete splavovať Hron, využiť hustú sieť turistických chodníkov alebo navštíviť Španiu Dolinu.

V blízkom okolí sa nachádzajú aj ďalšie zaujímavé mestá a miesta, ktoré by ste nemali vynechať – Banská Štiavnica, Čierny Balog či Horný Harmanec.

3. Dohňany

Obec s približne 1800 obyvateľmi leží blízko hranice s Českou republikou. Dominantou obce je kostol sv. Cyrila a Metoda. Neďaleko kostola stojí aj slávny Dujkov mlyn, veľká pýcha obce. Mlyn bol výnimočný predovšetkým tým, že ako jeden z mála fungoval na elektrický pohon vyrábaný z vodnej energie.

V Dohňanoch sa nachádza aj náučný chodník Tri skaly, ktorý vedie až k 21-metrovej drevenej rozhľadni na kopci Tlstá hora.

Viac skvelých tipov na výlety prinášame aj v obľúbených cestovateľských reláciách. Všetky odvysielané časti relácií S úsmevom po Slovensku, Slovensko v obrazoch a Cyklopotulky nájdete v našom online archíve zadarmo a bez reklám.

25 50 75 90
FOTO: TASR a Unsplash

Živé vysielanie ??:??

Televízia