Úvod Novinky Zaujímavosti
Psychologička radí, ako viesť synov k rešpektu k ženám
Psychologička radí, ako viesť synov k rešpektu k ženám

Psychologička radí, ako viesť synov k rešpektu k ženám

Prečítajte si rady odborníčky a zistite, ako u malých chlapcov budovať úctu k ženám.

Pri výchove detí je dôležité viesť ich príkladom k rešpektu a úcte k ostatným ľuďom. Ako však budovať rešpekt k opačnému pohlaviu u malých chlapcov?

Na túto otázku na Rádiu Regina Východ odpovedala psychologička Eva Fazekašová.

Vážme si rozdiely medzi mužmi a ženami

Aj tu platí, že najdôležitejšie je byť pozitívnym príkladom pre naše deti. Podľa psychologičky je však dôležité uvedomiť si, že medzi mužmi a ženami sú isté rozdiely, ktoré musíme rešpektovať a ktoré by sme si mali vážiť.

Musíme naučiť svoje deti, že nemusíme robiť všetko rovnako. Že aj ten iný prísun aktivity, nemateriálneho vkladu je rovnako dôležitý. Musíme rovnako hodnotiť to, že mama pre nás príde do školy, že naperie alebo uvarí, že je to tak isto dôležité, ako keď otec prinesie výplatu a môže zaplatiť dovolenku,“ vysvetlila Fazekašová.

Podľa nej je dôležité, aby deti vďaka vzájomnej úcte medzi rodičmi vnímali harmóniu medzi rozdielnymi pohlaviami. Ako dodala, ženský a mužský princíp sa musia dopĺňať, nie si konkurovať.

Túto úctu si však musíme vzájomne prejavovať nielen v súkromí, ale aj v spoločnosti.

Tá tolerancia, vnímavosť, ústretovosť, zdvorilosť a gentlemanstvo musí byť uplatňované aj voči cudzím ženám. Až vtedy môžeme povedať, že svoje deti sme viedli k tomu, aby vo svojich nových vzťahoch si boli rovnocenní,“ uzavrela psychologička.

FOTO: Unsplash

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia