Úvod Novinky Zaujímavosti
Vydajte sa po stopách gréckych bohov v krajine olivovníkov
Vydajte sa po stopách gréckych bohov v krajine olivovníkov

Vydajte sa po stopách gréckych bohov v krajine olivovníkov

Či už chcete zažiť romantickú dovolenku, objavovať dávnu históriu alebo si oddýchnuť pri mori, Grécko je tou správnou voľbou.

Grécko je krajinou s azda najväčším počtom prívlastkov – krajina bohov, olivovníkov, filozofov, olympijských hier či kolíska civilizácie. Krajina nachádzajúca sa na juhu Balkánskeho polostrova sa vyznačuje perfektnou klímou a nádhernou prírodou.

Nech už sa vydáte na ktorýkoľvek ostrov, alebo navštívite historické mesto, Grécko vás nesklame. Najslnečnejšia európska krajina ponúka množstvo antických pokladov, vynikajúcu gastronómiu a samozrejme nádherné pláže.

Pôvabné dedinky, romantické zátoky a skvelá nálada

Zrejme nikoho neprekvapí, že v Grécku môžete stretnúť filozofa na každom kroku. Ako prezradila v relácii Cestou necestou Ketrin, Slovenka žijúca na ostrove Thasos, Gréci sú veľkí filozofi.

Grécko noc.jpg

Dlhé hodiny trávia rozoberaním malých problémov, no veľké problémy, ktoré nedokážu vyriešiť, im ťažkú hlavu nerobia. Aj to je dôvod, prečo sú ich dni plné radosti a spokojnosti. Historické uličky sú od rána do noci plné skvelej nálady, smiechu a tanca.

Nielen bielo-modré Santorini

Medzi najnavštevovanejšie grécke ostrovy rozhodne patrí Santorini, pre ktoré sú typické biele domčeky s modrými strechami. Hoci je Santrorini považované za najkrajší grécky ostrov, vynechať by ste nemali ani ďalšie krásne miesta.

Medzi ne patrí Kréta, na ktorej sa podľa gréckych bájí narodil aj boh Zeus. Ideálnou dovolenkovou destináciou je aj ostrov Lefkada, ktorý leží medzi ostrovmi Korfu a Kefalónia. Na zelenom ostrove Korfu sa odohrával aj obľúbený rodinný seriál Durrellovci.

Fanúšikovia slávneho muzikálu Mamma Mia iste poznajú ostrov Skiathos, na ktorom sa nachádzajú nádherné piesočnaté pláže a priezračná voda.

Krásne more ponúka aj ostrov Rodos. Na južnom cípe ostrova sa stretávajú Egejské a Stredozemné more, ktoré vytvárajú jedinečné sfarbenie morskej vody.

Pri návšteve Grécka si určite doprajte čerstvo ulovené ryby a nezabudnite ani na lokálnu špecialitu - gyros v pite.

Spoznajte krajinu bohov aj vďaka prírodopisnému dokumentu Divoké Grécko, ktorý ponúkame už v stredu o 20:10 hod. na Dvojke.

25 50 75 90
FOTO: Unsplash

Živé vysielanie ??:??

Televízia