Úvod Novinky Zaujímavosti
3 tipy, ako sa pripraviť na nový školský rok. Zvládnete to ľavou zadnou
3 tipy, ako sa pripraviť na nový školský rok. Zvládnete to ľavou zadnou

3 tipy, ako sa pripraviť na nový školský rok. Zvládnete to ľavou zadnou

Vyhnite sa stresujúcim prípravám na poslednú chvíľu a spríjemnite si začiatok roka. Vieme, ako na to.

Letné prázdniny sa pomaly chýlia ku koncu a s nimi aj bezstarostné dni bez školských povinností. Hoci prvý školský deň predstavuje pre mnohých školákov a ich rodičov stres, nemusí to tak byť.

Či už máte doma budúceho prváčika, alebo skúseného „veľkáča“, na prvý školský deň by ste sa mali poriadne pripraviť.

1. Porozprávajte sa

Začiatok školského roka je pre všetkých náročný. Nezáleží na tom, či dieťa ide do školy po prvý raz, alebo školské prostredie už pozná. Zmena zaužívaného režimu, nové vnemy, tváre a situácie predstavujú pre mnohé deti významný stresor.

Pred tým, ako si vaše dieťa nasadí na ramená školskú tašku, porozprávajte sa o všetkom, čo ho čaká, čoho sa obáva a čo ho zaujíma. Vytvorte bezpečné prostredie, v ktorom sa vám bude môcť zdôveriť. Dodajte školákovi sebadôveru a odvahu, aby do nového školského roka vstúpil bez zbytočných obáv.

Nezabudnite hovoriť ani o iných deťoch. Vysvetlite, že každý z nás je iný a je to tak v poriadku. Je dôležité, aby deti pochopili, že výsmech či šikana nie sú správne.

2. Vyberte správne školské potreby

Vo výbave školáka by nemali chýbať kvalitné a štýlové školské pomôcky. Okrem školskej tašky, športového vaku, písacích potrieb, peračníka, či fľaše na vodu by ste nemali zabudnúť ani na:

  • krabičku na desiatu,
  • hygienické vreckovky,
  • papuče,
  • oblečenie na telesnú výchovu.

eshop RTVS, školské pomôcky.jpg

Vyberte si zo širokej ponuky školských pomôcok s motívmi obľúbených rozprávok a relácií.

Urobte si zoznam toho, čo váš školáčik bude potrebovať a vydajte sa na nákupy. Z povinnosti si môžete vytvoriť spoločne strávený čas plný zábavy.

Pri výbere zohľadnite aj dizajn pomôcok. Ak bude mať dieťa školskú tašku s motívom obľúbenej rozprávky a na fľaši svoj rozprávkový vzor, do školy pôjde s väčšou radosťou.

Pestrú ponuku školských pomôcok s motívmi obľúbených relácií a rozprávok nájdete v eshope RTVS.

Okrem vyššie uvedených pomôcok si na eshope môžete vybrať aj štýlové mikiny, čiapky či praktický a ekologický voskový obal na desiatu.

3. Pripravte detskú izbu

S príchodom školského roka by si dieťa malo pripraviť nielen školskú tašku, ale aj svoju izbu. Základom je dôkladný poriadok a organizácia miesta tak, aby sa dieťa v izbe mohlo pripravovať do školy a zároveň sa hrať.

V izbe školáka by mal byť dostatok úložného priestoru a prehľadný pracovný kútik so všetkým, čo bude k učeniu potrebovať.

Aj tu platí, že z neobľúbeného upratovania by ste si mali urobiť zábavnú aktivitu, ktorú si dieťa obľúbi a neskôr ju bude robiť samo a s radosťou.

25 50 75 90
FOTO: Unsplash a RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia