Úvod Novinky Zaujímavosti
Ako zatraktívniť verejnoprávne médiá pre mladých? Odpoveď hľadali ich riaditelia
Ako zatraktívniť verejnoprávne médiá pre mladých? Odpoveď hľadali ich riaditelia

Ako zatraktívniť verejnoprávne médiá pre mladých? Odpoveď hľadali ich riaditelia

Zasadnutie Radio Assembly prináša prehľad o význame rozhlasového vysielania.

Európska vysielacia únia organizuje v gréckych Aténach už 29. ročník zasadnutia Radio Assembly.

Zasadnutie Radio Assembly, ktoré sa koná v týchto dňoch (27. – 28. apríla), prináša prehľad o význame rozhlasového vysielania a o tom, ako udržať značky verejnoprávnych médií atraktívne pre nové generácie a mladé talenty.

Medzi témami bude rezonovať, okrem iného, vývoj v oblasti zvukového obsahu, formátu a distribúcie. Diskusia bude zahŕňať aj iniciatívy prijaté s cieľom urobiť rozhlasové vysielanie udržateľnejším, rozmanitejším a inkluzívnejším.

Riaditeľ RTVS vyzdvihol spoluprácu

Zasadnutie Radio Assembly EBU je jedinečným miestom stretnutia vedúcich predstaviteľov vo svete verejnoprávneho rozhlasu a RTVS na ňom reprezentuje generálny riaditeľ Ľuboš Machaj.

„Oceňujem túto platformu EBU, ktorá dáva priestor na stretnutie a výmenu skúseností so zástupcami z rôznych krajín v rámci rozhlasového vysielania. Je veľkým prínosom aj na upevnenie vzťahov a rozvoj medzinárodných spoluprác medzi rozhlasovými verejnoprávnymi vysielateľmi, a to nielen v rámci krajín Európskej únie.“

Na pôde zasadnutia Radio assembly sa generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj stretol aj s generálnym riaditeľom Českého rozhlasu Reném Zavoralom. Toto symbolické stretnutie pri príležitosti 100. výročia začiatku vysielania Československého rozhlasu využili aj na prehĺbenie spolupráce oboch inštitúcií.

Titulná foto: Generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj a generálny riaditeľ Českého rozhlasu René Zavoral

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia