Úvod Novinky Zaujímavosti
Najlepšie outfity z korunovácie: Čo mali oblečené prítomné dámy?
Najlepšie outfity z korunovácie: Čo mali oblečené prítomné dámy?

Najlepšie outfity z korunovácie: Čo mali oblečené prítomné dámy?

Neprehliadnuteľná Kate Middleton, rozkošná princezná Charlotte či elegantná kráľovná Kamila. Pozrite si tie najlepšie outfity z korunovačnej ceremónie.

V sobotu 6. mája mohol celý svet sledovať historický okamžik. Vo veku 74 rokov si kráľ Karol III. nasadil kráľovskú korunu, čím oficiálne prevzal žezlo po svojej matke, zosnulej Alžbete II.

Slávnostná ceremónia bola skutočne symbolická. Symboly mohol pozorný divák vidieť takmer všade, dokonca aj na outfitoch zúčastnených hostí. Mnohé z nich boli vskutku dychberúce. Prítomné dámy sa postarali a prehliadku tých najluxusnejších šiat.

Kráľovná Kamila

Najdôležitejšou dámou korunovácie bola kráľovná Kamila, manželka korunovaného Karola III. Svojho manžela sprevádzala v nádherných hodvábnych šatách zdobených zlatou výšivkou. Prírodné motívy na róbe symbolizovali kráľovninu lásku k prírode.

Britain_Coronation_44285.jpg

Outfit navrhol jej dvorný dizajnér Bruce Oldfield, ktorý s kráľovnou spolupracuje už viac ako 10 rokov. Ako 72-ročný návrhár prezradil, tvorba korunovačných šiat bola jedným z najvýnimočnejších momentov jeho dlhoročnej kariéry.

Kate Middleton

Jeden z najvýraznejších outfitov predviedla vojvodkyňa Kate, ktorá zvolila róbu z dielne svojho obľúbeného návrhára Alexandra McQueena. Na róbe bola vyšitá ruža, bodliak, narcis a trojlístok, predstavujúce štyri národy Spojeného kráľovstva.

Kate Middleton.jpg

Svojím outfitom si Kate pripomenula aj zosnulú princeznú Dianu, ktorej vzdala hold prostredníctvom perlovo-diamantových náušníc. Tie patrili práve Diane.

Princezná Charlotte

Len 8-ročná princezná Charlotte dorazila v sprievode svojho brata Louisa. Jej starší brat princ Georg si plnil svoje kráľovské povinnosti v prítomnosti kráľa Karola III.

Malá princezná zažiarila v nádherných šatách, ktoré boli, rovnako ako šaty jej matky Kate, z dielne Alexandra McQueena. Malá princezná dostala aj rovnakú vlasovú ozdobu.

Charlotte a Louis.jpg

Princezná Beatrice

Beatrice z Yorku sa pri výbere korunovačného outfitu zrejme inšpirovala farbou roku 2023, ktorou je Viva Magenta. Výrazné malinovo-červené šaty doplnila čelenkou a šperkami, ktorých hodnota bola bezmála 37 tisíc libier.

Princezná Beatrice.jpg

Princezná Anna

Sestra kráľa Karola III. a jediná dcéra kráľovnej Alžbety II. je svetoznáma jazdkyňa. Nebolo preto prekvapením, keď sa na ceremónii ukázala v sedle. Šarmantná dáma dorazila vo výraznej vojenskej róbe.

princezná Anne.jpg

Princezná Eugenie

Eugenie z Yorku, sestra princeznej Beatrice, na korunováciu dorazila aj napriek pokročilému štádiu tehotenstva. Na ceremóniu zvolila elegantné tmavomodré šaty, ktoré doplnila jemným kabátikom a modrým klobúkom.

Princezná Eugenie.jpg

Kráľovná Letizia

Španielska kráľovná dorazila po boku svojho manžela kráľa Filipa VI. Vo výraznom ružovom outfite, ktorý doplnila veľkým klobúkom v rovnakej farbe, si získala množstvo pozornosti.

kráľovná Letizia.jpg

Emma Thompson

Na korunovácii nechýbali ani viaceré známe celebrity. Pozvanie dostala aj britská herečka, scenáristka a držiteľka mnohých ocenení Emma Thompson. Držiteľka Oscara dorazila v elegantnom červeno-čiernom outfite, ktorý doplnila výraznými doplnkami, extravagantnými lodičkami a širokým úsmevom.

Emma Thompson.jpg

Katy Perry

Americká speváčka, ktorá vystúpi na slávnostnom korunovačnom koncerte, sa na ceremónii predviedla v neprehliadnuteľnom outfite. K ružovým šatám zvolila výrazný klobúk, ktorý bol taký veľký, že jej dokonca prekážal vo výhľade.

Katy Perry.jpg

25 50 75 90
FOTO: SITA, TASR, Instagram

Živé vysielanie ??:??

Televízia