Úvod Novinky Zaujímavosti
Desať rokov Trnavského rínku a otvoria aj historickú kostnicu
Desať rokov Trnavského rínku a otvoria aj historickú kostnicu

Desať rokov Trnavského rínku a otvoria aj historickú kostnicu

Pripravený je bohatý sobotný program.

Trnavský rínek - jednodňový pouličný festival lokálnej tvorby oslávi svoje 10. výročie v sobotu 20. mája účasťou 130 lokálnych tvorcov, výrobcov a remeselníkov.

Organizátori neziskovej organizácie Bronco pripravili okrem ponuky občerstvenia, odevov, výrobkov do domácností aj celodenný kultúrny program.

Podujatie sa uskutoční v historickom jadre Trnavy na Kapitulskej ulici, informovala za organizátorov Zuzana Šujanová.

Na rozsiahlejšej lokalite

jarmok-rínek-Lukáš-Grinaj-TASR

Rínek začínal zhruba so štyrmi desiatkami predajcov na inom mieste Trnavy, ale záujem návštevníkov ho preniesol na súčasnú, rozsiahlejšiu lokalitu, kde môže využiť aj možnosť spolupráce s kultúrnymi inštitúciami v blízkosti.

Desať rokov by chceli podľa Šujanovej osláviť aj prostredníctvom pestrého programu:

„Bude to zmes hudby, tvorivých dielní a divadiel pre deti. Novinkou je, že sme sa tentoraz spojili s festivalom [fjúžn], vďaka ktorému budeme spoznávať ľudí z cudziny žijúcich na Slovensku.“

Hlavný program sa bude odohrávať na Kapitulskej ulici, kde sú pripravené rôzne koncertné vystúpenia, aktivity a workshopy.

Ďalší bude na nádvorí Domu hudby M. Sch. Trnavského predovšetkým pre deti, no uskutoční sa tam aj diskusia mesta Trnava na tému Mesto krátkych vzdialeností – blízkosť, ktorá spája.

Mnoho mimotrnavských návštevníkov

jarmok-trnavský-Lukáš-Grinaj-TASR

Organizátori vedia, že na Trnavský rínek prichádza mnoho mimotrnavských návštevníkov.

Nielen pre nich je pripravená komentovaná prehliadka starou Trnavou so sprievodkyňou Emíliou Valachovičovou a po nej prechádzka mestom s Annou Siedykh, dramaturgičkou, prekladateľkou, žurnalistkou a poetkou pôvodne z Kyjeva.

Predstaví Trnavu tak, ako ju vníma ona. Do pozornosti organizátori dávajú aj sprievodcovské prehliadky expozícií v Dome hudby a v Múzeu knižnej kultúry v spolupráci so Západoslovenským múzeom.

Vďaka Oblastnej organizácii cestovného ruchu Trnava Tourism bude možné zase nahliadnuť do kostnice - karnera pri Bazilike sv. Mikuláša.

25 50 75 90
Zdroj: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia