Úvod Novinky Zaujímavosti
Prírodný turizmus pritiahne viac návštevníkov na Muránsku planinu
Prírodný turizmus pritiahne viac návštevníkov na Muránsku planinu

Prírodný turizmus pritiahne viac návštevníkov na Muránsku planinu

V národnom parku vsadili na kvalitné služby.

Na Muránskej planine sa v polovici mája začal prvý vzdelávací program pre lektorov v prírodnom turizme.

Na vybraných 15 uchádzačov z regiónu čaká celkom šesť dvojdňových workshopov.

Lesmír ich vyškolí za dva roky

planina-Adriána-Hudecová-TASR

Komunikačná manažérka občianskeho združenia Lesmír, ktoré projekt realizuje, Eva Švecová informovala, že do pilotného vzdelávacieho programu pre lektorov v prírodnom turizme sa prihlásilo 35 záujemcov.

Pre obmedzenia programu bolo vybratých 15 uchádzačov z Muránskej planiny a okolia. V priebehu dvoch rokov absolvujú pod vedením viacerých odborníkov šesť dvojdňových bezplatných workshopov.

Workshopy budú natáčané a v rámci projektu z nich organizátori vytvoria vzdelávacie videá, ktoré budú dostupné i širokej verejnosti.

Projekt svojimi aktivitami prispie k budovaniu kapacít pre kvalitný a udržateľný rozvoj služieb prírodného turizmu a envirovýchovy v Národnom parku Muránska planina.

Poskytovanie odborných služieb v prírodnom turizme zároveň zvyšuje povedomie verejnosti o fungovaní prírody, hodnotách územia a dôležitosti jeho ochrany.

Inspirácia rozvoja

Muránska-planina-Erika-Ďurčová-TASR

Organizátori projektu očakávajú, že kvalitné služby prírodného turizmu postupne do národného parku prilákajú nových návštevníkov.

Vzdelávací program pre lektorov v prírodnom turizme na Muránskej planine je projekt pilotného charakteru a organizátori veria, že bude slúžiť aj ako inšpirácia pri nastavovaní postupného rozvoja prírodného turizmu v iných častiach Slovenska.

Projekt bol v rámci výzvy zameranej na transformáciu regiónu Národného parku Muránska planina podporený z mechanizmu Plánu obnovy a odolnosti SR.

25 50 75 90
Zdroj: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia